TRAVEL

Πρέβεζα: Ο ιδανικός προορισμός για ένα αξέχαστο ταξίδι!

preveza-o-idanikos-proorismos-gia-ena-axechasto-taxidi-707302

Εν όψει των δύο, συνεχόμενων, τριήμερων που έρχονται, ταξιδεύουμε στην Πρέβεζα, μία από τις δημοφιλέστερες πόλεις της Ηπείρου.

Πρώτος προορισμός μας η μεγάλη παραλία αμμουδιάς Μονολίθι, στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 13 χιλιόμετρα. Εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας και διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης αμμώδους παραλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι από τις μοναδικές περιοχές στα Βαλκάνια που συνδυάζουν τόσο αρμονικά το πράσινο και το γαλάζιο.

Πρέβεζα

Κατευθυνόμενοι προς την κοινότητα της Νικόπολης, στο πιο στενό σημείο του ισθμού της χερσονήσου της Πρέβεζας, ακριβώς δίπλα στον δρόμο συναντάμε τα Παλαιοχριστιανικά Τείχη. Πρόκειται για μέρος του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νικόπολης και αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Στον χώρο αυτό διασώζονται τα Τείχη, το Στάδιο, οι δύο Βασιλικές Αλκίσωνος και Δουμετίου, το Μνημείο Αυγούστου και το Θέατρο Οκταβιανού.

Αναζητώντας μία πιο ήσυχη αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη διαδρομή, η ματιά μας πέφτει ανατολικότερα στον χάρτη, σε μία στενή λωρίδα δρόμου κυριολεκτικά μέσα στον Αμβρακικό Κόλπο. Το τοπίο μας αποζημιώνει και ο οικισμός της Κορωνησίας απλώνεται μπροστά μας μέσω ενός δρόμου μήκους πέντε χιλιομέτρων, ενώ προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε φλαμίνγκο σε σχετικά μικρή απόσταση.

Πρέβεζα

Ο δρόμος μάς βγάζει στο νότιο άκρο της Πρέβεζας και στο Κάστρο του Παντοκράτορα, ένα από τα τρία κάστρα της Πρέβεζας και ένα από τα κάστρα που έκτισε ο Αλή Πασάς μετά την κατάληψη της πόλης το 1807. Βρίσκεται νότια από την πόλη της Πρέβεζας, πάνω στη θάλασσα, στη θέση Φώκια, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου. Το αρχικό του όνομα ήταν Ούτζ-Καλέ (Εξωτερική Ακρόπολη) και η σημερινή ονομασία του κάστρου οφείλεται στην εκκλησία του Παντοκράτορα που βρισκόταν εκεί πριν την ανέγερση του.

Πρέβεζα

Το αυτοκίνητο

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, καταγράψαμε συνολικά 1.200 χλμ., εκ των οποίων τα 700 ήταν σε αυτοκινητόδρομο και τα υπόλοιπα 500, σε επαρχιακό δίκτυο. Η συνολική μέση κατανάλωση σταθεροποιήθηκε στα 7 λίτρα/ 100χλμ. Ο παρανομαστής όμως ήταν κοινός. Το Citroen C5X αποτελεί ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές ενός ευρύχωρου αυτοκινήτου για άνετα ταξίδια.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

▶ ΑΘΗΝΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ μέσω Ε.Ο.

ΑΘΗΝΩΝ-ΠΑΤΡΩΝ/ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ

ΑΝΤΙΡΡΙΟ/ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: μήκος

διαδρομής 360 χλμ.

▶ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΟΔΙΩΝ (για Ι.Χ.): 86,63

ευρώ

▶ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

(αυτοκινητόδρομος/επαρχιακό δίκτυο):

1.200 χλμ.

▶ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ:

143,5 ευρώ (75,6 λίτρα βενζίνη με τιμή

ανά λίτρο 1,898 ευρώ)

▶ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

(ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ):

από 60 έως 85 ευρώ

▶ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

(ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ):

Από 30 έως 50 ευρώ

Όλες οι ειδήσεις

Σκληρή ανακοίνωση ΣΕΑΑ για το Κινούμαι Ηλεκτρικά – Δεν προχωρούν οι επιδοτήσεις

Πόσους ίππους θα αποδίδει το τελευταίο θερμικό Nissan GT-R;

Porsche Taycan Turbo GT: Σιωπηλή δύναμη στο Nürburgring

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο