VIDEOS

Ακόμη και χωρίς παρμπρίζ, η McLaren Elva δεν θα σας χαλάσει το χτένισμα [βίντεο]

akomi-kai-choris-parbriz-i-mclaren-elva-den-tha-sas-chalasei-to-chtenisma-vinteo-548131

H McLaren Elva είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη της εταιρείας στην γκάμα “Ultimate Series”, στην οποία ανήκουν επίσης οι Senna και Speedtail. Αποτελεί φόρο τιμής στην  Elva M1A του 1960 και είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του τομέα των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Αυτό που του λείπει, είναι το …παρμπρίζ, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν το έχει ανάγκη για να διώχνει τον αέρα από τον χώρο των επιβατών. Στα 96 ή στα 113 χλμ./ώρα, η “έξυπνη” αεροδυναμική λειτουργία της Elva ενεργοποιείται.

Ο αέρας εισέρχεται στον εμπρός προφυλακτήρα και προωθείται προς τα πάνω, για να εξέλθει από μία σχισμή στο καπό. Καθώς το αυτοκίνητο ταξιδεύει, αυτός ο αέρας δημιουργεί μία προστατευτική “καμπύλη” πάνω από την καμπίνα, προστατεύοντας έτσι το κούρεμα των επιβατών, ενώ παράλληλα προστατεύει και τους ίδιους από ζωύφια που μπορεί να “έτρωγαν” στη διαδρομή τους.

Η Βρετανική εταιρεία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε το παραπάνω αποτέλεσμα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παραγωγή της McLaren Elva περιορίζεται στα 399 κομμάτια, με τις τιμές της να ξεκινούν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο twin-turbo V8 των 4 λίτρων αποδίδει 804 ίππους και 800Nm ροπής. Στην ευθεία, είναι ταχύτερο από την Senna, καθώς χρειάζεται λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από την στάση στα 100 χλμ./ώρα.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο