VIDEOS

532 χλμ./ώρα! Δείτε το SCC Tuatara να σπάει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας

532-chlm-ora-deite-to-scc-tuatara-na-spaei-to-rekor-telikis-tachytitas-613746
Η Bugatti Chiron Super Sport έπεσε από τον θρόνο της: υπάρχει ένας νέος «βασιλιάς» στις μάχες της τελικής ταχύτητας σε αυτοκίνητα παραγωγής. Το δεύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που σπάει το «φράγμα» των 300 μιλιών την ώρα (480 χιλιομέτρων την ώρα) έρχεται από την απένταντι όχθη του Ατλαντικού. Φυσικά πρόκεται για το SSC Tuatara, το οποίο έφτασε την ταχύτητα των 532.9 χλμ./ώρα σε έναν κλειστό δρόμο στη Νεβάδα, κοντά στο Λας Βέγκας.

Για να επισημοποιηθεί το νέο ρεκόρ, ο -Άγγλος- οδηγός Oliver Webb έκανε δύο περάσματα, ένα προς κάθε κατεύθυνση. Στο πρώτο πέρασμα σημείωσε ταχύτητα 485.5 χλμ./ώρα, ενώ στο δεύτερο πέρασμα έφτασε τα 532 χλμ./ώρα. Ο μέσος όρος των δύο περασμάτων ήταν 503.7 χλμ./ώρα. Για σύγκριση, αναφέρουμε ότι Bugatti, σε ένα πέρασμα, έφτασε μέχρι τα 490 χλμ./ωρα.

The SCC Tuatara Has Hit 331mph On A Closed Road, Claiming The Production Top Speed Record - News

Σε συνέντευξή του, ο ιδρυτής της SSC, Jarod Shelby, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο του καταρρίπτει το ρεκόρ της Koeningsegg και όχι της Bugatti, καθώς μόνο οι Σουηδοί χρησιμοποίησαν την μέθοδο των 2 περασμάτων. Η επικύρωση του ρεκόρ από τον οργανισμό των ρεκόρ Guiness μπορεί να χρειαστεί λίγους μήνες.

The SCC Tuatara Has Hit 331mph On A Closed Road, Claiming The Production Top Speed Record - News

Το αμάξι είχε εξοπλιστεί με τα ελαστικά Pilot Sport Cup 2s της Michelin, τα οποία δοκιμάστηκαν σε συνθήκες τριπλάσιας πίεσης. Μόνο ένα σετ ελαστικών χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Παραδόξως, ο Webb πιστεύει ότι το Tuatara μπορεί να «δώσει κιάλλα»:

«Σε καλύτερες συνθήκες, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη πιο γρήγορα. Πλησιάζοντας τα 530 χλμ./ώρα, το αυτοκίνητο «φόρτωνε» 30 χιλιόμετρα/ώρα κάθε 5 δευτερόλεπτα. «Τραβούσε» χωρίς δισταγμό. Όπως είμαι και στον Jerod, το αυτοκίνητο δεν έφτασε στα όρια του ακόμη. Οι πλευρικοί άνεμοι ευθύνονται για την απόκρυψη των πραγματικών ορίων του Tuatara»

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο