ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Εφιάλτης των μηχανικών η νέα Ford Mustang

efialtis-ton-michanikon-i-nea-ford-mustang-697045

Οι εργασίες συντήρησης ενός αυτοκινήτου είναι κάτι το απλό, συνήθως, εκτός αν μιλάμε για τη νέα Ford Mustang GT.

Μπορεί αυτή τη φορά ένα άρθρο μας σχετικό με Mustang να μη καταλήγει με το αλογάκι της Ford να «αγκαλιάζει» κάποια κολώνα ή κάποιο τοίχο, ωστόσο, για άλλη μια φορά δεν έχουμε να πούμε και πολλά θετικά. Σήμερα θα εστιάσουμε στη νέα Ford Mustang GT και το πώς μπορεί να κάνει μηχανικούς ανά τον κόσμο να την βλέπουν στον… ύπνο τους.

Μια από τις πιο απλές εργασίες συντήρησης ενός αυτοκινήτου είναι η αλλαγή των λαδιών, κάτι που για έναν έμπειρο μηχανικό απαιτεί λίγα μόλις λεπτά. Στην τελική, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το αυτοκίνητο, να ξεβιδώσει το φίλτρο και να μαζέψει τα παλιά λάδια μέσα σε κάποιο δοχείο, για να μην πρέπει μετά να τα καθαρίζει από το πάτωμα. Απλό ε; Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αν μιλάμε για Ford Mustang…

Mustang

Καταρχάς, στη νέα Ford Mustang του 2024 δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να φτάσει κάποιος την τάπα αποστράγγισης του λαδιού. Στο βίντεο της Late Model Restoration μπορούμε να δούμε τον εφιάλτη των μηχανικών πεντακάθαρα, με κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κάνουν μόνοι τους να εξελίσσεται σε… Οδύσσεια ακόμα και για έναν έμπειρο μηχανικό.

Για κάποιον λόγο, (ίσως γιατί αν ήταν εύκολο θα καταντούσε… βαρετό;) η νέα Mustang GT δε επιτρέπει την πρόσβαση στο φίλτρο λαδιού, με αποτέλεσμα να πρέπει να βγει ολόκληρο το κάλυμμα, και για να γίνει αυτό πρέπει να αφαιρεθούν… 15 βίδες, 20 ασφάλειες και 5 πλαστικά κλιπ. Η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη, ή ακόμα και αδύνατη, άμα δεν έχετε στη διάθεσή σας τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά και κάποιο τρόπο να σηκώσετε τη Mustang.

«Το μοντέλο (Ford Mustang) του 2025 δεν θα είναι το ίδιο, σημειώστε τα λόγια μου», λέει ο μηχανικός στο βίντεο. «Το μοντέλο του 2025 θα έχει κάποιο άνοιγμα για το λάδι, το λέω τώρα. Ford, αν παρακολουθείτε αυτό το βίντεο, πρέπει να το κάνετε!»

Όλες οι ειδήσεις

Αποστολή στην Ιταλία: Οδηγούμε το νέο supercar της Maserati! [Βίντεο]

Δοκιμή Volkswagen Golf eTSI DSG 130 PS: Ακόμα πιο οικονομικό!

Δοκιμή Volvo C40 RWD Extended Range: Ένας πισωκίνητος «ταξιδιώτης»

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο