ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τα αυτοκίνητα του ομίλου Hyundai θα ξεκλειδώνουν με το κινητό

ta-aftokinita-tou-omilou-hyundai-tha-xekleidonoun-me-to-kinito-688870

Το Hyundai Motor Group θα συνεχίσει να αυξάνει τη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων και την ευκολία των καταναλωτών.

Ο Όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με εταιρείες πλατφορμών smartphone για να επιτρέψει σε μια ευρύτερη ποικιλία χρηστών τηλεφώνων iOS και Android να αποκτήσουν ψηφιακή πρόσβαση στα οχήματα των Hyundai, Kia και Genesis μέσω του Digital Key 2.

Το Digital Key 2 του Hyundai Motor Group είναι μία από τις πρώτες υπηρεσίες στην αυτοκινητοβιομηχανία που υποστηρίζει συμβατότητα πολλαπλών πλατφορμών για ανέπαφη κοινή χρήση των δυνατοτήτων ψηφιακών κλειδιών μεταξύ smartphone.

Στο παρελθόν, δεν ήταν δυνατή η κοινή χρήση ψηφιακών κλειδιών για οχήματα Hyundai, Kia ή Genesis μεταξύ smartphone που βασίζονται σε iOS και Android, αλλά η διευρυμένη υπηρεσία επιτρέπει πλέον σε περισσότερους χρήστες να ξεκλειδώνουν, να κλειδώνουν και να εκκινούν συμβατά οχήματα χρησιμοποιώντας επιλεγμένα Apple iPhone, Samsung Galaxy ή συσκευές Google Pixel. Επιλεγμένα τηλέφωνα θα επιτρέπουν ακόμη και το αυτόματο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου καθώς ο χρήστης περπατά κοντά του, αφαιρώντας την ανάγκη να κρατά το smartphone στη λαβή της πόρτας του οδηγού.

Ο Όμιλος έχει αναδιοργανώσει τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται το Digital Key 2 μέσω της εφαρμογής του κατασκευαστή για να επεκτείνει τη συμβατότητα. Η διευρυμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη όχι μόνο για smartphone της Apple και Samsung, αλλά και για τηλέφωνα Google Pixel. Αναμένουμε μάλιστα να επεκταθεί και σε άλλους κατασκευαστές smartphone στο μέλλον.

Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται πλέον οι κατασκευαστές τηλεφώνων τη διαμεσολάβηση. Καθώς ο αριθμός των κατασκευαστών τηλεφώνων και αυτοκινήτων αυξάνεται, η διαδικασία έχει γίνει πιο περίπλοκη. Ως εκ τούτου, η μέθοδος έχει αλλάξει σε μία όπου οι κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν τους δικούς τους διακομιστές, απλοποιώντας τη διαδικασία.

Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλα τα νέα οχήματα Hyundai, Kia και Genesis που εφοδιάζονται με τη λειτουργία Digital Key 2. Παλαιότερα μοντέλα, παρόμοια εξοπλισμένα θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα με μια ενημέρωση λογισμικού. Η κοινή χρήση μεταξύ πλατφορμών θα είναι αρχικά διαθέσιμη για συμβατά Apple iPhone, Samsung Galaxy και Google Pixel, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Η λειτουργία κοινής χρήσης συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την ενημέρωση του smartphone στην πιο πρόσφατη έκδοση ή διαγράφοντας τα κλειδιά του οχήματος που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και καταχωρώντας εκ νέου τα νέα κλειδιά πριν από τη χρήση.

«Ήμασταν οι πρώτοι στην αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέραμε τη δυνατότητα Digital Key 2 της Apple και της Samsung όταν την λανσάραμε στο Genesis GV60. Μέσω της ενεργής συνεργασίας με τους συνεργάτες μας στον κλάδο των smartphone, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία των πελατών και την ασφάλεια γύρω από τη συνδεσιμότητα αυτοκινήτων.» δήλωσε ο Χιουνγκ Κι Αν, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών του Hyundai Motor Group.

Το ποσοστό των πελατών που χρησιμοποιούν τη λειτουργία Digital Key 2 αυξάνεται. Πολλοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Hyundai Grandeur, Genesis GV60 ή Genesis G90, χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα αυτή, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί με την εκτεταμένη συμβατότητα της υπηρεσίας. Η Kia έχει επίσης εφαρμόσει τη λειτουργία Digital Key 2 στο EV9, παρέχοντας βελτιωμένη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου και ευκολία στους καταναλωτές για τους πελάτες της.

Η αναβάθμιση στα συστήματα Digital Key 2 αντανακλά τη στενή συνεργασία μεταξύ του Ομίλου και των συνεργατών του, Apple, Samsung και Google. Αποδεικνύει πώς το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο βιομηχανιών προσφέρει πλήρη διαλειτουργικότητα μεταξύ πλατφορμών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ικανότητα των smartphone να λειτουργούν ως ψηφιακά κλειδιά οχημάτων.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο