ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ford Focus: Η απάντηση σε όλες τις επιθυμίες

ford-focus-i-apantisi-se-oles-tis-epithymies-565898

Πολλοί θέλουν ένα ασφαλές, οικονομικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους διαδρομές. Άλλοι αναζητούν ένα γρήγορο μοντέλο για να απολαμβάνουν την οδήγηση, ενώ άλλοι προτιμούν ένα ασφαλές όχημα, με πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού. Το νέο Ford Focus είναι η απάντηση σε όλες τις παραπάνω επιθυμίες.

Advertisement

Το Focus ήταν πάντα το «ζωηρό» hatchback της Ford, το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει, ακόμη και στις βασικές εκδόσεις του. Η νέα γενιά του διαθέτει μία τεράστια γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας, υποβοήθησης οδηγού και συνδεσιμότητας, χωρίς να αλλοιώνει την «συνταγή» της επιτυχίας του.

Διαθέσιμο σε 5θυρο, Wagon ή και Active αμάξωμα, το νέο Focus προσφέρει ένα ευρύ lineup οικονομικών αλλά ισχυρών κινητήρων βενζίνης (της βραβευμένης σειράς EcoBoost) και πετρελαίου. Ανάλογα με την έκδοση, υπάρχουν διαθέσιμες μέχρι και 5 διαφορετικές επιλογές οδήγησης (Normal, ECO, Sport, Slippery και Trail) που μεταβάλλουν κατά βούληση τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού. Στο κορυφαίο Focus ST των 280 ίππων, υπάρχει ακόμη και η λειτουργία Launch Control, για ταχύτατες εκκινήσεις. Το σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής “σαρώνει” το οδόστρωμα 100 φορές το δευτερόλεπτο, υπολογίζοντας την ισχύ που κατανέμεται σε κάθε τροχό.

Το βασικότερο όμως, είναι ότι η τελευταία γενιά του Focus είναι πιο «έξυπνη» από ποτέ. Το Ford Co-Pilot360 είναι ένα σύνολο συστημάτων που συνεργάζονται για κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη και ξεκούραστη. Εκτός αυτού, διαθέτει το εξελιγμένο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το οποίο κατευθύνει το αυτοκίνητο στην θέση στάθμευσης, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει την ταχύτητα, τις σχέσεις του κιβωτίου και το φρενάρισμα. Ουσιαστικά, ο οδηγός επιλέγει την θέση και το αυτοκίνητο παρκάρει για αυτόν.

Οι νέες τεχνολογίες όμως δεν αφορούν μόνο την άνεση του οδηγού, αλλά και την ασφάλειά του. Χρησιμοποιώντας μία κάμερα και τεχνολογίας ραντάρ, το σύστημα Evasive Steering Assist ανιχνεύει ενδεχόμενο εμπόδιο στην πορεία του αυτοκινήτου και βοηθά τον οδηγό να το παρακάμψει (περιλαμβάνεται στο Pre-Collision Assist). Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων μέσω αισθητήρων ραντάρ «βλέπει» οχήματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στο «τυφλό σημείο», ενώ περιλαμβάνει και το πακέτο Cross Traffic Alert, το οποίο ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα, όταν ο οδηγός βγαίνει με όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης. Τέλος, η κάμερα οπισθοπορείας είναι ευρυγώνια, καλύπτοντας 180 μοίρες, για απόλυτη σιγουριά.

Ακόμη και αν η οδήγηση του Focus είναι γεμάτη ζωντάνια, το σύστημα επαγρύπνησης Driver Alert (DAC) παρακολουθεί διαρκώς την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού και έχει σχεδιαστεί ώστε να ανιχνεύει κάθε απόκλιση που οφείλεται σε κούραση.

Οι τιμές για το νέο Focus αρχίζουν από 20.272€, ενώ η Ford διαθέτει ανταγωνιστικά προωθητικά προγράμματα χρηματοδότησης “MyFocus” (με προκαταβολή από 0%, επιτόκιο από 1% και διάρκεια αποπληρωμής έως και 84 μήνες), για την διευκόλυνση της απόκτησής του, ενώ επίσης προσφέρει σε όλα της τα μοντέλα 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Η Ford, αναγνωρίζοντας την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του Covid-19, έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της. Κάθε νέο αυτοκίνητο που φτάνει στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων Ford, περνά από μία διαδικασία πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση στις εγκαταστάσεις του εμπόρου, αλλά και πριν από την παράδοση του στον πελάτη. Σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες απολύμανσης στις εσωτερικές αλλά και τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, με χρήση ειδικού εξοπλισμού

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ford Motor Ελλάς
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο