ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vantage GT3

afti-einai-i-nea-aston-martin-vantage-gt3-702575

Μετά την κάπως ινκόγκνιτο εμφάνισή της στις 24 Ώρες της Daytona, η Aston Martin αποκάλυψε και επίσημα τη νέα Vantage GT3.

Στην ουσία πρόκειται για μια «απλή» Aston Martin Vantage που έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για να αγωνιστεί σε αγώνες αντοχής. H νέα Vantage GT3 διαθέτει κλωβό ασφαλείας και πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, ενώ η πιο «χτυπητή» διαφορά της με το αυτοκίνητο παραγωγής είναι, φυσικά, η τεράστια αεροτομή.

Όπως και όλα τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στην κατηγορία GT3, η νέα Vantage ξεκίνησε τη ζωή της σαν ένα απλό μοντέλο παραγωγής. Ο κινητήρας της εξακολουθεί να είναι ο twin-turbo V8 4,0 λίτρων της Mercedes, με απόδοση μεταξύ 500 και 600 ίππων, ενώ χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων για το αμάξωμα, η νέα Vantage GT3 ζυγίζει λιγότερο από 1.300 κιλά.

Στόχος της βρετανικής μάρκας είναι η νέα GT3 να αγωνίζεται με 30 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2024, συμμετέχοντας σε αγώνες όπως, το IMSA WeatherTech Sports Car Championship, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), το Λε Μαν και το Nürburgring Langstrecken Series (NLS).

Παρότι το προηγούμενο μοντέλο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, η Aston Martin παραδέχεται πως ο χειρισμός του ήταν μια «πρόκληση», κάτι που έχει διορθωθεί στο νέο. Η νέα Vantage GT3 περιγράφεται από όσους την οδήγησαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της ως ένα αυτοκίνητο «χωρίς βίτσια», επιεικέστατο προς τον οδηγό.

Όλες οι ειδήσεις

Η ανανεωμένη Aston Martin Vantage έρχεται «φουριόζα» με 656 ίππους

Παρουσιάζουμε τα θωρακισμένα τροχοφόρα του Ελληνικού Στρατού

Κάναμε 100.000 χιλιόμετρα με το Audi Q4 e-Tron – Τι έγινε με την μπαταρία;

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο