ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Alisea: Το όμορφο, αναλογικό και μινιμαλιστικό hypercar της Pagani

alisea-to-omorfo-analogiko-kai-minimalistiko-hypercar-tis-pagani-710259

Η Pagani και η IED Turin παρουσιάζουν την Alisea, ένα hypercar που δημιουργήθηκε από 24 φοιτητές του “Master in Transportation Design” για το ακαδημαϊκό έτος που πέρασε.

Το μοντέλο (σε κλίμακα 1:1) γιορτάζει τα 25 χρόνια της Pagani Zonda, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1999.

25 χρόνια Pagani Zonda

Η Alisea, που παρουσιάζεται στο σκηνικό του Βασιλικού Παλατιού της Venaria Reale, αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των γραμμών της  πρώτης Zonda. Για τη δημιουργία της, οι φοιτητές συνεργάστηκαν με το House of Horacio Pagani και από ένα ελεύθερο σκίτσο, έφτασαν στο φυσικό μοντέλο, λειτουργώντας ως πραγματικό Style Center.

pagani alisea

Από τις επιμέρους προτάσεις κατέληξε σε μια οριστική επιλογή, δημιουργώντας ένα hypercar με ελαφρώς διαφορετικές διαστάσεις σε σύγκριση με τη Zonda του 1999: το αυτοκίνητο έχει μέγεθος 4,52 μέτρα (+120 χιλιοστά), έχει μεταξόνιο 2,79 μέτρα (+50 χιλιοστά), είναι 2,05 μέτρα πλάτος (-10 χιλιοστά) και 1,07 μέτρα ύψος (-80 χιλιοστά). Το ελλειπτικό σχήμα έχει διατηρηθεί ως χαρακτηριστικό στιλιστικό στοιχείο Pagani, εκτός από το πιλοτήριο σε σχήμα «δάκρυ» και τις εξατμίσεις τεσσάρων απολήξεων που έχουν εισαχθεί σε ένα κυκλικό στοιχείο. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα LED είναι ιδιαίτερα συμπαγή, ενώ τα πίσω ακολουθούν ένα νέο στυλ, ενσωματωμένα σε ένα σκούρο στοιχείο που ενσωματώνει επίσης την ενεργή αεροδυναμική πίσω πλευρά, τον διαχύτη και τις εξατμίσεις.

pagani alisea

Χειροκίνητο και μινιμαλιστικό

Οι εσωτερικοί χώροι είναι εξίσου σημαντικοί και εμπνευσμένοι έντονα από το πρωτότυπο. Το ελλειπτικό στοιχείο επιστρέφει και εδώ και τα αναλογικά όργανα έχουν διατηρηθεί. Η παρουσία ενός V12 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έχει επιβάλει μια κλασική σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, με εκτεθειμένους τους συνδέσμους κάτω από το λεβιέ. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια πιο μοντέρνα οθόνη (ελλειπτικού σχήματος, φυσικά) που ενσωματώνει το infotainment, ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τη πρώτη Zonda. Όλες οι εμφανείς επιφάνειες είναι καλυμμένες με λεπτό δέρμα, για να υπογραμμιστεί η αποκλειστικότητα του διθέσιου.

Φοιτητές μεταπτυχιακών

Το Pagani Alisea δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία με τους συνεργάτες Pirelli, OZ Racing, Lechler Freeland.car, MINTT, AM Cesistenza Modelli, Raitec και Italian Design Wrap. Οι φοιτητές του Master in Transportation Design, που συντονίζονται από τους Michele Albera και Masato Inoue, είναι οι Andrea Boffa, Enrichetta Maria Borsano, Ludwig Brenninkmeijer, Daria Butenko, Andrea Caibugatti, Joan De La Plata Perich, Mausam Pramod Dhande, Aayush Dutta, Sharang. Txomin Munitxa Arrinda, Yash Vishnubhai Panchal, Simon Rapisarda, Hariprasad Uthaman Chukkasseri, Jayakrishnan Anandan, Sara Cancelli, Pablo Alejandro Hidrobo Lapuerta, Pritish Karmi, Tomas Knaze, Vaibhav Krishna, Lubio Jino, David Lincrau και Rongning Xue.

Όλες οι ειδήσεις

Με 333 ίππους και τεράστια φρένα το ανανεωμένο Audi S3

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου Opel Frontera

Δοκιμή MG4 XPOWER: 435 ίπποι με 35.000 ευρώ

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο