ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

BMW i7 Protection: το πρώτο θωρακισμένο ηλεκτρικό sedan

bmw-i7-protection-to-proto-thorakismeno-ilektriko-sedan-681745

Η BMW παρουσίασε τα δύο νέα θωρακισμένα μοντέλα της, i7 και Σειρά 7 Protection, αμφότερα εφοδιασμένα με το μοναδικό BMW Protection Core.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τη νέα BMW Σειρά 7, η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει δύο νέα θωρακισμένα μοντέλα, που συνδυάζουν μια ασυναγώνιστη φιλοσοφία προστασίας με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, άκρως προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και την κορυφαία στην κατηγορία δυναμική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η μάρκα. Ο λόγος γίνεται για την BMW i7 Protection, το πρώτο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, και αντοχή στην VR9 κατηγορία, και την BMW Σειρά 7 Protection.

H φιλοσοφία εγγενούς ασφάλειας της νέας BMW i7 Protection και της BMW Σειράς 7 Protection ελήφθη υπόψη κατά την εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 7. Επίκεντρο αποτελεί το νέο BMW Protection Core που είναι μοναδικό παγκοσμίως και περιλαμβάνει ειδική για το μοντέλο αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος με θωράκιση χάλυβα. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η πρόσθετη θωράκιση του κάτω μέρους του αμαξώματος και της οροφής καθώς και θωρακισμένο γυαλί. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing με μια περίτεχνη διαδικασία κατασκευής στο χέρι. Τα δύο θωρακισμένα οχήματα θα κάνουν το δημόσιο ντεμπούτο τους στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα νέα θωρακισμένα μοντέλα προσφέρουν εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Έχουν ταξινομηθεί προφέροντας προστασία κατηγορίας VR9 με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίσημα κριτήρια δοκιμών της γερμανικής Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Ένωση Εργαστηρίων Δοκιμών για Ανθεκτικά σε Επιθέσεις Υλικά και Κατασκευές – VPAM, για συντομία). Η πιστοποίηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη έκδοση των οδηγιών για οχήματα ανθεκτικά σε σφαίρες (VPAM BRV) όσον αφορά τη βαλλιστική αντοχή και στις οδηγίες για οχήματα ανθεκτικά σε εκρηκτικές ύλες (VPAM ERV, τρίτη έκδοση) και στην PAS 300 αναφορικά με την αντοχή σε εκρήξεις. Το γυαλί για τα δύο μοντέλα προστατεύει ακόμη και από πυρά από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62×54 R – μια απειλή από την υψηλότερη κατηγορία προστασίας για πολιτικά οχήματα VPAM 10. Προαιρετικά, για τη νέα BMW Σειρά 7 Protection, διατίθεται επίσης μία μερική επέκταση προστασίας για συγκεκριμένες περιοχές του αμαξώματος απέναντι σε πυρά από πυρομαχικά VPAM 10.

Η BMW i7 Protection, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αυτή την κατηγορία προστασίας και διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ευρώπη, αποδεικνύει πώς τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά όσον αφορά το επίπεδο προστασίας, τη δυναμική συμπεριφορά, την οδηγική άνεση και την άνεση εσωτερικού είναι απόλυτα συμβατά με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας. Με την έλευσή τους, το BMW Group αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά πρωτοπόρος στον τομέα της κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων για άτομα που χρειάζονται ειδική προστασία. Στην έκθεση IAA Mobility 2021, η εταιρεία παρουσίασε την BMW Concept iX5 Hydrogen Protection VR6, το πρώτο θωρακισμένο όχημα με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου που έχει πιστοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Το μοντέλο αυτό επιβεβαίωσε την ικανότητα του BMW Group να εισάγει βιώσιμες λύσεις ακόμη και σε αυτή την εξειδικευμένη κατηγορία οχημάτων, εφαρμόζοντας την εξαιρετική τεχνογνωσία ανάπτυξης που διαθέτει.

 

Καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας με το μοναδικό BMW Protection Core.

Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας για τα νέα θωρακισμένα sedan οχήματα της BMW αποτελεί προϊόν της παραδοσιακής τεχνογνωσίας της εταιρείας σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής. Η BMW έχει πλέον συγκεντρώσει 45 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή θωρακισμένων οχημάτων. Η φιλοσοφία προστασίας που εφαρμόζεται σήμερα επινοήθηκε ως μέρος της διαδικασίας εξέλιξης για την παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7 και, περισσότερο από ποτέ, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη θωράκιση που μπορεί να προστεθεί σε ένα τελειωμένο όχημα σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μοναδικό BMW Protection Core, με το οποίο για πρώτη φορά ολόκληρη η δομή στήριξης του αμαξώματος ενός θωρακισμένου sedan κατασκευάζεται από ατσάλι. Τα τρισδιάστατα στοιχεία του είναι όλα κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικά κράματα χάλυβα διαμορφωμένα εν θερμώ. Το BMW Protection Core σχηματίζει έναν αυτοφερόμενο προστατευτικό κέλυφος, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με θωρακισμένες πόρτες, θωράκιση για το κάτω μέρος του αμαξώματος και τζάμια ασφαλείας.

Ειδική θωράκιση σχεδιασμένη για να προσφέρει μέγιστη προστασία ειδικά από εκρηκτικές ύλες, χρησιμοποιήθηκε τόσο για την οροφή όσο και για το κάτω μέρος του αμαξώματος των δύο θωρακισμένων sedan. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβαίνοντες προστατεύονται επίσης από επιθέσεις drone, για παράδειγμα, καθώς και από θραύσματα χειροβομβίδων.

Στη λίστα των στάνταρ χαρακτηριστικών ασφαλείας της BMW Σειρά 7 Protection περιλαμβάνεται επίσης ένα αυτοσφραγιζόμενο ρεζερβουάρ καυσίμου, με ειδικό περίβλημα που του επιτρέπει να σφραγίζεται αυτόματα αφού χτυπηθεί από σφαίρα, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή καυσίμου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, τα στοιχεία ειδικής προστασίας πρέπει να αποδείξουν την αντοχή τους σε επιθέσεις περνώντας από μια απαιτητική διαδικασία. Επιπλέον, εμπειρογνώμονες από ανεξάρτητο κρατικό ινστιτούτο δοκιμών διεξάγουν δοκιμές με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά στο όχημα. Η επίσημη επιθεώρηση και πιστοποίηση του ολοκληρωμένου οχήματος επιβεβαιώνει τελικά την ολοκληρωμένη προστασία που παρέχει η ολιστική προσέγγιση για τα νέα θωρακισμένα οχήματα της BMW.

 

Μεγαλύτερη ευρυχωρία, χαμηλότερο βάρος και αυξημένη ευελιξία σε συνδυασμό με ασυμβίβαστη προστασία των επιβατών.

Η φιλοσοφία δομικής προστασίας που επιτυγχάνεται με το πρωτοποριακό BMW Protection Core προσδίδει στις νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection ένα απαράμιλλο σύνολο χαρακτηριστικών. Εξωτερικά, μερικές μόνο λεπτομέρειες διαφοροποιούν τα δύο θωρακισμένα sedan από μια στάνταρ Σειρά 7 Sedan εξοπλισμένη με το πακέτο M Sport. Η διακριτική εμφάνισή τους στους δημόσιους δρόμους που δύσκολα μαρτυρά την παρουσία θωράκισης αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα ασφάλειας για τα άτομα που χρειάζονται προστασία.

Η σχεδιαστική αρχή BMW Protection Core συνεισφέρει επιπλέον στην αυξημένη ευρυχωρία της καμπίνας. Χάρη στην πλήρως ενσωματωμένη φιλοσοφία προστασίας, οι χώροι και οι ανέσεις των εμπρός και πίσω καθισμάτων ελάχιστα διαφέρουν από τα αντίστοιχα μιας συμβατικής BMW Σειράς 7 Sedan σε όλες τις βασικές παραμέτρους.

Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας που χρησιμοποιήθηκε για τη νέα BMW i7 Protection και τη BMW Σειρά 7 Protection επέτρεψε επιπλέον τη βελτιστοποίηση του βάρους τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η εξοικονόμηση βάρους δεν οδηγεί μόνο σε σημαντικά υψηλότερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερα θετική επίδραση στις ικανότητες χειρισμού των θωρακισμένων sedan. Το βελτιστοποιημένο βάρος συνδυάζεται με την αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος (ένα ακόμη πλεονέκτημα του BMW Protection Core) με στόχο την προσφορά απαράμιλλων επιπέδων άνεσης ευελιξίας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε εξαιρετικά ακριβή έλεγχο του αυτοκινήτου, άριστη δυναμική στις στροφές και απαράμιλλες τιμές επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας.

 

BMW i7 Protection: εξαιρετική ασφάλεια, μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς συμβιβασμούς.

Η BMW i7 Protection φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία της αμιγούς ηλεκτροκίνησης στην κατηγορία των θωρακισμένων οχημάτων. Τα άτομα που χρειάζονται ειδική προστασία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα όχημα ασυμβίβαστο όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την βιώσιμη τεχνολογία όσον αφορά το σύστημα κίνησης.

Το τελευταίο δεν εκπέμπει ρύπους και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω. Χρησιμοποιεί πολλά επιμέρους εξαρτήματα που προέρχονται από το σύστημα κίνησης της BMW i7 M70 xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 23,7 – 20,8 kWh/ 100 km), του ισχυρότερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής της μάρκας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες δημιουργούν ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με συνδυασμένη ισχύ έως 400 kW/544 hp και μέγιστη συνδυασμένη ροπή 745 Nm.

Η άμεση παροχή ισχύος, η κατανομή της και στους τέσσερις τροχούς και η έξυπνη δικτύωση όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου εγγυώνται εξαιρετική πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και δυναμική υπεροχή. Η νέα BMW i7 Protection επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

 

BMW Σειρά 7 Protection: αδιαπραγμάτευτη προστασία, ανώτερη δυναμική.

Η βενζινοκίνητη έκδοση του νέου θωρακισμένου sedan έχει κάτω από το καπό ένα κινητήρα V8 τελευταίας γενιάς. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπίεσης με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης και έμμεση ψύξη του αέρα πλήρωσης, μαζί με μια πολλαπλή εξαγωγή τύπου cross-bank, με αυλούς που ενώνονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές που σχηματίζουν οι κύλινδροι. Ο νέος οκτακύλινδρος κινητήρας των 4,4 λίτρων χρησιμοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας καυσίμου.

Το νέο σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 390 kW/530 hp και μέγιστη ροπή 750 Nm. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες. Η νέα BMW Σειρά 7 Protection συνδυάζει την ανώτερη δυναμική συμπεριφορά με ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 210 km/h.

 

Ειδική για το μοντέλο τεχνολογία πλαισίου για αξιόπιστες επιδόσεις.

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection διαθέτουν μια τεχνολογία πλαισίου που έχει τροποποιηθεί και ρυθμιστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα μοντέλα λαμβάνοντας υπόψη το πρόσθετο βάρος που προκύπτει από τον ειδικό εξοπλισμό θωράκισής τους. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται αξιόπιστες επιδόσεις σε κάθε περίπτωση. Χάρη στη στιβαρή βασική δομή και την παρουσία εξελιγμένων συστημάτων πλαισίου, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν εξαιρετικά επίπεδα άνεσης στο ταξίδι. Τα θωρακισμένα sedan αφήνουν επίσης το στίγμα τους με την ακρίβεια χειρισμού τους, ακόμη και σε συνθήκες απαιτητικής οδήγησης, όπως κατά τη διαφυγή από μία επίθεση.

 

Μοναδικό στην κατηγορία: Integral Active Steering.

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι τα πρώτα και μοναδικά θωρακισμένα οχήματα στην κατηγορία τους που εξοπλίζονται με το Integral Active Steering. Διαθέτοντας λειτουργία τετραδιεύθυνσης, αυτό όχι μόνο μειώνει τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου κατά τους ελιγμούς, αλλά αυξάνει επίσης την ακρίβεια και τη δυναμική απόκριση στις γρήγορες στροφές. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του Integral Active Steering – το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό – είναι ο τρόπος με τον οποίο αυξάνει την οδηγική άνεση για τους πίσω επιβάτες.

 

Ζάντες ελαφρού κράματος 20” ιντσών με αποκλειστικά ελαστικά PAX.

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι εξοπλισμένες με ζάντες ελαφρού κράματος 20” ιντσών, οι οποίες αποτελούν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό στην κατηγορία τους και επιτρέπουν τη χρήση ενός ιδιαίτερα ισχυρού συστήματος πέδησης.

Οι ειδικές για το μοντέλο ζάντες ελαφρού κράματος διαθέτουν ακτίνες σε σχήμα αστεριού και συνδυάζονται με ελαστικά της Michelin διατάσεων 255-740 R510, τα οποία έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τα θωρακισμένα sedan. Η μεγάλη διάμετρος αυτών των ελαστικών και ο εξαιρετικά μεγάλος όγκος αέρα που συγκρατούν σε σχέση με τα ελαστικά του ανταγωνισμού βελτιώνουν την ποιότητα κύλισης, ενώ η μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ωφελεί την πρόσφυση και την οδηγική σταθερότητα. Τα ελαστικά PAX διαθέτουν έναν δακτύλιο runflat τοποθετημένο στη στεφάνη του τροχού, ο οποίος επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει το ταξίδι του με ταχύτητα έως και 80 km/h ακόμη και σε περίπτωση πλήρους απώλειας πίεσης.

 

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού με λειτουργία πληροφόρησης και προειδοποίησης.

Ως θωρακισμένα οχήματα, οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι εξοπλισμένες με μια εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Η λειτουργικότητα αυτής της τεχνολογίας επικεντρώνεται στην υποστήριξη των επαγγελματιών οδηγών με πληροφορίες και προειδοποιήσεις, χωρίς όμως να επεμβαίνει ενεργά στον έλεγχο του οχήματος.

Οι εξαιρετικά προηγμένοι αισθητήρες που αναπτύχθηκαν για τη νέα BMW Σειρά 7 και όλες οι κάμερες που διατίθενται για το πολυτελές sedan είναι επίσης εγκατεστημένα στα θωρακισμένα οχήματα, παρέχοντας ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες για την περιοχή γύρω από το όχημα. Τα απαιτούμενα δεδομένα και εικόνες λαμβάνονται π.χ. από τις λειτουργίες Parking View, Panorama View, Remote 3D View και BMW Drive Recorder που περιλαμβάνονται στο πακέτο Parking Assistant Plus. Διαθέσιμες είναι επίσης οι λειτουργίες των συστημάτων προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, προειδοποίησης διασταύρωσης (Crossroads Warning), προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και πληροφοριών ορίου ταχύτητας (Speed Limit Info).

 

Εκτεταμένα χαρακτηριστικά βελτίωσης της άνεσης με αποκλειστικές λεπτομέρειες.

Για τη βελτιστοποίηση της ορατότητας από τη νέα BMW i7 Protection και τη νέα BMW Σειρά 7 Protection σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, μία ηλεκτρική λειτουργία θέρμανσης τόσο του παρμπρίζ όσο και των εμπρός τμημάτων των πλευρικών παραθύρων παρέχεται στάνταρ. Λειτουργία προθέρμανσης ανάλογα με το μοντέλο διατίθεται προαιρετικά.

Ένα ακόμα αξεσουάρ στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού είναι το ψυγείο που ενσωματώνεται ανάμεσα στα πίσω καθίσματα διατηρώντας δροσερά τα ποτά που μεταφέρετε στο όχημα. Με καθαρή χωρητικότητα των οκτώ λίτρων προσφέρει επαρκή χώρο για δύο μπουκάλια νερού και δύο ποτήρια, τα οποία μπορούν να ψυχθούν στους 4 ή 10 βαθμούς Κελσίου ανάλογα με τις επιθυμίες.

Το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία ήχου. Ο ψηφιακός ενισχυτής των 1.265 watt, οι ανεξάρτητα ρυθμιζόμενοι ισοσταθμιστές και τα 28 ηχεία συνδυάζονται για να προσφέρουν έναν γεμάτο, ομοιόμορφο ήχο για όλους τους επιβάτες. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης δύο διεγέρτες ενσωματωμένους σε κάθε ένα από τα καθίσματα, οι οποίοι μετατρέπουν τις χαμηλές μπάσες συχνότητες σε αισθητές δονήσεις.

Ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό άνεσης που προσφέρεται για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW είναι η μηχανοκίνητη υποβοήθηση για το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, η οποία είναι στάνταρ. Είναι διαθέσιμη αμέσως μετά το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μειώνοντας τη δύναμη που απαιτείται για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των θωρακισμένων θυρών. Μοναδική επίσης σε αυτή την κατηγορία είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους επιβάτες να κλείνουν αυτόματα τις πόρτες πατώντας ένα κουμπί αφού μπουν στο αυτοκίνητο.

Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς καθισμάτων των νέων BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρικά σκιάδια παραθύρων και στις δύο πλευρές. Αυτά  εκτείνονται οριζόντια από την κολόνα B προς την κολόνα C και διαθέτουν τη λεγόμενη “θέση κατασκόπου”. Εδώ, το σκιάδιο ανοίγει κατά περίπου δέκα εκατοστά με ένα κουμπί, επιτρέποντας τη θέα προς τα έξω. Από αυτή τη θέση, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ή να κλείσουν πλήρως το σκιάδιο. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ένα σκιάδιο για το πίσω παρμπρίζ, το οποίο προορίζεται για το συγκεκριμένο μοντέλο.

 

Ευρεία γκάμα επιλογών για την εξατομίκευση εξωτερικού και εσωτερικού.

Η φιλοσοφία ολοκληρωμένης προστασίας των θωρακισμένων sedan μοντέλων και η παραγωγή στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing μεγιστοποιούν τις δυνατότητες των πελατών να βάλουν την προσωπική τους πινελιά τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες όσο και στο εσωτερικό. Μαζί με τη στάνταρ φωτιζόμενη μάσκα νεφρών BMW Iconic Glow προσφέρονται προαιρετικά οι κρυστάλλινοι προβολείς BMW Iconic Glow. Η νέα BMW i7 Protection και η νέα BMW Σειρά 7 Protection μπορούν να παραγγελθούν σε όλα σχεδόν τα χρώματα αμαξώματος που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 7. Αυτά περιλαμβάνουν τα φινιρίσματα BMW Individual και τις ειδικές βαφές BMW Individual. Οι επιλογές εξωτερικής σχεδίασης είναι στενά εναρμονισμένες με αυτές που διατίθενται για τις βασικές εκδόσεις των αυτοκινήτων ώστε να μπορούν οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection να διατηρούν μια διακριτική παρουσία σε δημόσιους χώρους.

Ο εξοπλισμός και το στυλ του εσωτερικού μπορούν επίσης να προσαρμοστούν στις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, οι δερμάτινες επενδύσεις BMW Individual Merino και τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα για τους εμπρός και πίσω επιβάτες ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Μια λειτουργία μασάζ διατίθεται προαιρετικά για όλα τα καθίσματα. Το προαιρετικό Executive Lounge περιλαμβάνει comfort seats με λειτουργία ανάκλισης για το κάθισμα πίσω από τον συνοδηγό. Η πλούσια γκάμα των προαιρετικών επενδύσεων καθισμάτων και φινιρισμάτων εσωτερικού είναι ίδια με της νέας BMW Σειράς 7.

 

BMW iDrive με κυρτή οθόνη BMW Curved Display και ενσωματωμένος έλεγχος των ειδικών για το μοντέλο λειτουργιών ασφαλείας.

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του BMW iDrive που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5. Το σύστημα είναι διαισθητικό στη χρήση και λειτουργεί με τρόπο οικείο στους κατόχους BMW. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο BMW Curved Display την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο απευθείας στο οπτικό του πεδίο. Οι ειδικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προστασία των επιβατών ελέγχονται επίσης μέσω του BMW iDrive. Αυτές μπορούν να ενεργοποιούνται και να ελέγχονται πλήρως απτικά μέσω της οθόνης αφής.

Ένας πρόσθετος εσωτερικός καθρέφτης που βασίζεται σε κάμερα παραγγέλνεται προαιρετικά. Αυτός εμφανίζει την εικόνα που παρέχει η κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) στην πανοραμική προβολή της οθόνης ελέγχου σε όλες τις ταχύτητες οδήγησης και σε κάθε είδους διαδρομή. Ο ηλεκτρονικός εσωτερικός καθρέφτης είναι μοναδικός στην κατηγορία των θωρακισμένων οχημάτων με αυτή τη μορφή.

Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό επιτρέπει στους επιβάτες του αυτοκινήτου να επικοινωνούν με άτομα που βρίσκονται έξω από αυτό χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν τις πόρτες ή τα παράθυρα. Βασικά χαρακτηριστικά εδώ είναι τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέφτες, ένα εξωτερικό ηχείο, το hands-free μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στην επένδυση οροφής και τα συμπληρωματικά ηχεία στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένα μικρόφωνο σε μορφή ράβδου μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στο θάλαμο της κεντρικής κονσόλας για αποτελεσματική επικοινωνία με άτομα έξω από το αυτοκίνητο ακόμη και όταν τα παράθυρα είναι κλειστά.

 

 Αποτελεσματικά μέτρα προστασίας για ποικίλα σενάρια επιθέσεων.

Χάρη στην ευρεία γκάμα του βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού τους, τα νέα θωρακισμένα sedan οχήματα της BMW παρέχουν εξατομικευμένη προστασία σε ποικίλα σενάρια επιθέσεων. Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection μπορούν να προσαρμοστούν με ακρίβεια για κάθε είδους απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά όπως σύστημα παροχής φρέσκου αέρα, πυροσβεστήρα με αυτόματη και χειροκίνητη εκτόξευση, φάρους που αναβοσβήνουν, πομποδέκτες και ιστούς για την τοποθέτηση σημαίας για όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίσημη αποστολή, καθώς και άλλες ειδικές επιλογές ανάλογα με τον πελάτη.

Ενσωματωμένη ασφάλεια από την πρώτη στιγμή: ολοκληρωμένη φιλοσοφία προστασίας, παροχή υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο από εκπαιδευμένους ειδικούς, ειδική εκπαίδευση οδηγών.

Η πολυετής εμπειρία που έχει συγκεντρώσει η BMW στην κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων επέτρεψε στην εταιρεία να επιτύχει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας με τις νέες BMW i7 Protection και BMW 7 Protection – όπως, κυρίως, η απόφαση να αναπτύξει αυτά τα οχήματα παράλληλα με τις βασικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7. Η νέα BMW i7 Protection και η νέα BMW Σειρά 7 Protection προσφέρουν ενσωματωμένη από το εργοστάσιο ασφάλεια. Σε αντίθεση με τις λύσεις μετασκευής που πραγματοποιούνται από εξωτερικό πάροχο, η ολοκληρωμένη φιλοσοφία θωράκισης αυτών των οχημάτων εξασφαλίζει όχι μόνο τη μέγιστη ασφάλεια σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης, αλλά και τον αξιόπιστο χειρισμό και τις δυναμικές αντιδράσεις που αναμένονται από μια BMW σε επικίνδυνες καταστάσεις. Η τεχνογνωσία εξέλιξης της πιο επιτυχημένης premium αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο έχει δημιουργήσει μια πληθώρα καινοτόμων λειτουργιών που επιτρέπουν σε πρόσωπα τα οποία χρήζουν ειδικής προστασίας να απολαμβάνουν μια ακόμη πιο ασφαλή και σίγουρη εμπειρία μετακίνησης. Η ομαλή ενσωμάτωση των ειδικών για κάθε μοντέλο χαρακτηριστικών προστασίας στο σύστημα BMW iDrive συνεισφέρει στην διαισθητική, ασφαλή και πρακτική χρήση τους σε κάθε περίπτωση.

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από τις ατομικές και διακριτικές συμφωνίες παροχής συμβουλών καθώς και από μια σειρά άλλων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, μπορούν να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα αιτήματα πελατών όσον αφορά τον εξοπλισμό του οχήματός τους με πρόσθετα χαρακτηριστικά προστασίας ή/και άνεσης. Οι εργασίες σέρβις και συντήρησης για τα θωρακισμένα sedan οχήματα παρέχονται από ένα διεθνές δίκτυο σημείων εξυπηρέτησης BMW, ενώ εκτελούνται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους ειδικούς σε πιστοποιημένα εξειδικευμένα συνεργεία.

Η BMW προσφέρει επίσης ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών για τα Protection μοντέλα της. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία η BMW οργανώνει για περισσότερα από 35 χρόνια, χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν επικεφαλής άρτια καταρτισμένους ειδικούς και το περιεχόμενό τους περιλαμβάνει από ολοκληρωμένες θεωρητικές συνεδρίες μέχρι πρακτικές ασκήσεις ελέγχου οχήματος και εκπαίδευση αντίδρασης σε κρίσιμες καταστάσεις.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο