ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Czinger 21C Blackbird: Το «μαύρο κοράκι» με τους 1.350 ίππους

czinger-21c-blackbird-to-mavro-koraki-me-tous-1-350-ippous-681849

Το Czinger 21C Blackbird Edition αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα ταχύτερα αεροπλάνα που έχουν πετάξει ποτέ, το SR-71 “Blackbird”.

Το επιβλητικό supercar έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην εκδήλωση The Quail, δίνοντάς μας την ευκαιρία να το δούμε σε όλο του το μεγαλείο. Με την έκδοση Blackbird, το Czinger 21C των 1.350 ίππων αποτίει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο θρυλικά αεροπλάνα στην ιστορία και είναι κυριολεκτικά ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους για τον δρόμο.

Το θρυλικό SR-71 “Blackbird” επί το έργο

Η αμερικάνικη Czinger άντλησε έμπνευση από το διάσημο κατασκοπευτικό αεροπλάνο SR-71 “Blackbird”, ένα από τα ταχύτερα αεροπλάνα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, φτάνοντας ταχύτητες Mach 3, δηλαδή περίπου 3.700 χλμ./ώρα.

Φινιρισμένο σε μαύρη απόχρωση “Jet Black”, οι ακτίνες των τροχών θυμίζουν το σχήμα του θρυλικού αεροπλάνου, ενώ οι εξατμίσεις έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με μετακαυστήρες.

Όσον αφορά τον τομέα της αεροδυναμικής δε, οι φωτογραφίες πραγματικά μιλάνε από μόνες τους. Ωστόσο, το Czinger 21C Blackbird δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να σαγηνεύει στο μάτι, αλλά είναι έτοιμο να σε «τρομάξει» με το πάτημα του γκαζιού.

Κάτω από το πανέμορφα σμιλεμένο αμάξωμα από ανθρακονήματα κρύβεται ένας twin-turbo V8 κινητήρας 2,9 λίτρων που δουλεύει σε συνδυασμό με 2 ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 1.350 ίππους.

Χάρη στην υψηλή ισχύ, την αεροδυναμική, αλλά και τα τεράστια φρένα του, η Czinger λέει πως το 21C μπορεί να ολοκληρώσει το τεστ επιτάχυνσης/πέδησης 0-250-0 μίλια/ώρα (402 χλμ./ώρα) σε μόλις 27 δευτερόλεπτα. Αν αυτό ισχύει, τότε μιλάμε για το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη. Ο εν λόγω χρόνος είναι παραπάνω από 1 δευτερόλεπτο καλύτερος από τον χρόνο που έθεσε το Koenigsegg Regera, δηλαδή ο τωρινός κάτοχος του ρεκόρ, με 28.81 δευτερόλεπτα.

Η Czinger λέει πως θα κατασκευάσει μονάχα 80 παραδείγματα του 21C, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Blackbird.

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο