ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα Porsche Taycan: Βελτιώσεις εφ’ όλης της ύλης!

nea-porsche-taycan-veltioseis-ef-olis-tis-ylis-701947

Η ανανεωμένη Porsche Taycan καταφτάνει ισχυρότερη και με μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ είναι ταχύτερη τόσο στον δρόμο, όσο και στη φόρτιση.

Η νέα Porsche Taycan διαθέτει μια πιο «αιχμηρή» σχεδίαση, ενώ οι διαφορές με τα μοντέλα Turbo έχουν γίνει πιο έντονες. Όλες οι εκδόσεις της Taycan διαθέτουν μια ακόμη πιο εκτενή λίστα στάνταρ εξοπλισμού και συνοδεύονται από την τελευταία γενιά του Porsche Driver Experience.

Οι μηχανικοί ανάπτυξης και οδηγοί δοκιμών της Porsche έχουν διανύσει περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν να βελτιώνουν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche. Η γερμανική μάρκα έχει κατασκευάσει σχεδόν 150.000 δείγματα της Taycan, ενώ οι πιο σημαντικές αγορές είναι αυτή τη στιγμή οι, ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Κίνα.

Ακόμα καλύτερες επιδόσεις

Όλα τα ανανεωμένα μοντέλα Porsche Taycan επιταχύνουν πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους τους. Οι, Taycan και Taycan Turbo S φτάνουν τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,8 και 2,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, δηλαδή είναι κατά 0,6 και 0,4 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τα μοντέλα που αντικαθιστούν.

Περισσότερο από 35% μεγαλύτερη αυτονομία

Ανάλογα με την έκδοση και τον κινητήρα, η αυτονομία WLTP έχει αυξηθεί στα 678 χλμ., μια αύξηση 175 χλμ. ή 35%. Η ανανεωμένη Taycan όχι μόνο απαιτεί λιγότερες στάσεις φόρτισης σε μακρινά ταξίδια από την προκάτοχό της, αλλά φορτίζεται επίσης πιο γρήγορα. Σε σταθμούς φόρτισης DC 800 Volt, για παράδειγμα, μπορεί να φορτιστεί έως και 320 kW, δηλαδή 50 kW περισσότερο από πριν. Το «παράθυρο» γρήγορης φόρτισης της νέας μπαταρίας έχει επεκταθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα οι δυνατότητες φόρτισης άνω των 300 kW να μπορούν να διατηρηθούν για έως και 5  λεπτά και πολύ υψηλές δυνατότητες φόρτισης μπορούν να επιτευχθούν πιο γρήγορα, ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Taycan

Σημαντικά βελτιωμένος εξοπλισμός με μικρότερο βάρος

Αν και τα ανανεωμένα μοντέλα ζυγίζουν έως και 15 κιλά λιγότερο, ο βασικός εξοπλισμός της νέας Taycan είναι ακόμη πιο εκτεταμένος από πριν. Φωτισμός περιβάλλοντος, ParkAssist με κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες με surround φωτισμό, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), αντλία θερμότητας με νέο σύστημα ψύξης, βάση smartphone για ασύρματη φόρτιση, ηλεκτρικές θύρες φόρτισης για οδηγό και συνοδηγό, διακόπτης Drive Mode και Power Steering Plus είναι όλα πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό.

Taycan

Ακόμα πιο ελκυστικός σχεδιασμός

Με ανανεωμένο στυλ εμπρός και πίσω, νέους προβολείς και πίσω φώτα, οι ειδικοί της Style Porsche έχουν βελτιώσει περαιτέρω την σχεδίαση της νέας Taycan, ενώ τα νέα μπροστινά φτερά και οι πιο επίπεδοι προβολείς δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο πλάτος της. Οι νέοι προβολείς διαθέτουν τεχνολογία υψηλής ανάλυσης HD matrix με λεπτομερή οπτική και τώρα εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά γραφικά τεσσάρων σημείων της μάρκας τη νύχτα. Το λογότυπο της Porsche στην πίσω λωρίδα φωτός διαθέτει τρισδιάστατη σχεδίαση με γυάλινη εμφάνιση.

Taycan

Η Porsche θα κυκλοφορήσει 3 εκδόσεις της Taycan, το σπορ σεντάν, την ευέλικτη Taycan Cross Turismo, η οποία διατίθεται με πακέτο εκτός δρόμου και σπορ, αλλά και την έκδοση Taycan Sport Turismo. Σε κάθε περίπτωση, προσφέρονται τέσσερις επιλογές κινητήρα, με εκδόσεις με κίνηση στους πίσω, αλλά και σε όλους τους τροχούς. Οι αναθεωρημένες εκδόσεις θα φτάσουν στα Porsche Centers από την άνοιξη του 2024.

Όλες οι ειδήσεις

Ανανέωση για το Ford Puma

Νέα BMW Σειρά 5 Touring: Άνεση σε όλες τις (plug-in) μορφές

Επίσημο: Αυτό είναι τo νέο βενζινοκίνητο MINI Cooper

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο