ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Sony Afeela: Στη σκηνή του Λας Βέγκας με παρέα το PlayStation

sony-afeela-sti-skini-tou-las-vegkas-me-parea-to-playstation-697189

Η Sony Honda Mobility έφερε το ενημερωμένο Afeela στο Λας Βέγκας και ο CEO της μάρκας το οδήγησε χρησιμοποιώντας χειριστήριο του PlayStation.

Το ηλεκτρικό σεντάν της Sony Honda Mobility παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι, με τον CEO της μάρκας, Yasuhide Mizuno, να το οδηγεί φέτος με ένα pad του PlayStation 5, προκαλώντας αρκετό ενθουσιασμό στο κοινό. Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, αυτό ήταν απλά ένα κόλπο για να δημιουργηθεί το ανάλογο “hype”.

Η μπαταρία είναι πλέον γνωστή, η αυτονομία όχι.

Το Sony Afeela έχει 4.915 χλστ. μήκος, 1.900 πλάτος και 1.460 ύψος. Οι προδιαγραφές του 2024 για το πρωτότυπο της Sony Honda Mobility περιλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, με απόδοση 245 ίππων έκαστος και τετρακίνηση. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 91 kWh και μπορεί να επαναφορτιστεί σε συνεχές ρεύμα έως 150 kW.

Ενσωματωμένος προσομοιωτής.

Η φετινή παρουσίαση επικεντρώθηκε κυρίως στην τεχνολογία του εσωτερικού του Sony Afeela , ξεκινώντας από τα αποτελέσματα της συνεργασίας με την Epic Games (εταιρεία υπεύθυνη για το γνωστό videogame, Fortnite). Η εν λόγω συνεργασία ανακοινώθηκε το 2023 και οδήγησε έναν προσομοιωτή Adas που θα βρει τη θέση του στο πραγματικό αυτοκίνητο. Το πακέτο χρησιμοποιεί τους 45 ενσωματωμένους αισθητήρες, τη σύνδεση στο διαδίκτυο και την επαυξημένη πραγματικότητα για την ανακατασκευή του εξωτερικού χώρου και όλων των στοιχείων του, από άλλα οχήματα μέχρι καιρικές συνθήκες.

Το λογισμικό του Sony Afeela χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη έκδοση του Unreal Engine για φυσική προσομοίωση και γραφικά, και παρέχει επίσης μια ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει σε άλλους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες για το αυτοκίνητο. Τέλος, η SMH υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για την ανάπτυξη ενός ρομπότ συνομιλίας, σύμφωνα με το ChatGPT είναι η Goka Tesla, και το οποίο θα εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες OpenAI του Microsoft Azure.

(Εικονικό) ντεμπούτο στο Gran Turismo

Το Ces στο Λας Βέγκας ήταν επίσης μια ευκαιρία για την SMH να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Polyphony Digital, το στούντιο ανάπτυξης του Gran Turismo. Η συμφωνία προβλέπει το ντεμπούτο του Afeela στο Gran Turismo 7, μέσω ενός patch που θα διανέμεται δωρεάν κατά τη διάρκεια του έτους και που θα σας επιτρέψει να κάτσετε πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πριν την άφιξή του στην αγορά, κάτι που έχει προγραμματιστεί για το 2026.

Όλες οι ειδήσεις

Πρώτη «γεύση» από το νέο Volkswagen Golf GTI

Ηλεκτρικό αυτοκίνητό: Πώς να το συντηρείτε και να το φορτίζετε με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

Video-Δοκιμή Hyundai Kona Hybrid: Κορεάτικη, τεχνολογική υπεροχή

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο