EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρεμιέρα στην ελληνική αγορά για το νέο Subaru Οutback

premiera-stin-elliniki-agora-gia-to-neo-subaru-outback-619860

Φώτης Ραΐσης

Με παρουσία στις διεθνείς αγορές από το 1994, η σειρά Outback της Subaru αναβαθμίστηκε στα σημεία και κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την 6η γενιά της σχετικά μικρής γκάμας της Subaru που όμως απαρτίζεται από ιδιαίτερα μοντέλα που χρησιμοποιούν με κινητήρες Boxer και έξυπντα συστήματα τετρακίνησης.

Η νέα σειρά Outback βασίζεται στην διεθνή πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform) που παρουσιάζει στοιχεία βελτιωμένης ακαμψίας και υψηλής ηχομόνωσης. Το αμάξωμα έχει ελάχιστα αυξηθεί σε διαστάσεις με το συνολικό μήκος να έχει φθάσει στα 4,870 μ. (+50χιλ.), το ύψος να έχει παραμείνει ίδιο στα 1,670 μ. και το πλάτος να έχει επίσης αυξηθεί κατά 35 χιλ. φθάνοντας στα 1,875 μ. Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 2,745 μ. επιβεβαιώνοντας πως οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές είναι άνετοι. Ειδικότερα έχει διευρυνθεί το εσωτερικό πλάτος της καμπίνας, ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών αλλά και ο χώρος φόρτωσης των αποσκευών. Παράλληλα, αυξήθηκε και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος από τα 20 εκατ. στα 213 εκατ. όπου σε συνδυασμό με τις καλύτερες γωνίες προσέγγισης-ράμπας-αναχώρησης καθιστούν την σειρά Outback ιδιαίτερα ευκίνητη σε εδάφη με ανωμαλίες.

Εξωτερικά το σχεδιαστικό μοτίβο έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο με την προηγούμενη γενιά παραπέμποντας περισσότερο σε ένα υπερυψωμένο station wagon μοντέλο παρά σε ένα κλασικό SUV. Ωστόσο αλλαγές έχουν γίνει σχεδόν σε όλα τα επιμέρους τμήματα όπως είναι οι προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα, το καπό, η μάσκα αλλά και οι τροχοί. Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί του αμαξώματος είναι επτά εκ των οποίων οι δύο είναι νέοι: Autumn Green Metallic και Brillant Bronze Metallic.

Όπως σε όλα τα Subaru, η καμπίνα του νέου Outback είναι ενδεδυμένη από ποιοτικά υλικά με έμφαση στο φινίρισμα και στις καλές συναρμογές. Στο ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών με έγχρωμες απεικονίσεις όλων των συστημάτων ψυχαγωγίας, πλοήγησης και εξαερισμού. Ο εξοπλισμός έχει και αυτός αναβαθμιστεί προσφέροντας θερμαινόμενο τιμόνι και πίσω καθίσματα, προβολείς ομίχλης LED μπροστά, νέες ράγες οροφής με πτυσσόμενες ράβδους, πίσω ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα με λειτουργία Hands-Free κ.ά. Παράλληλα και ο εξοπλισμός ασφαλείας έχει διευρυνθεί γύρω από το κεντρικό σύστημα EyeSight, όπως η αναπροσαρμοζόμενη δέσμη φώτων, η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ο ηλεκτρονικός κατανεμητής πέδησης κ.ο.κ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνώριμος βενζινοκινητήρας διάταξης Boxer (κωδική ονομασία FB25) των 2,5 λίτρων με ατμοσφαιρική πλήρωση που όμως έχει βελτιωμένα μηχανικά μέρη κατά 90% με αποτέλεσμα να έχει πιο ομαλή απόδοση, καλύτερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους. Η μέγιστη απόδοση είναι στους 169 ίππους με την ροπή να φθάνει τα 252 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Μαζί και ένα διασκευασμένο κατά 80% αυτόματο κιβώτιο CVT Lineartronic TR58 αλλά και το γνώριμο σύστημα τετρακίνησης Subaru Symmetrical AWD.

https://www.youtube.com/watch?v=LdL2kVMi1eA

Η διάθεση του νέου Outback στην ελληνική αγορά στοιχειοθετείται γύρω από τρεις εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική Style κοστίζει 57.750 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός των άλλων, ηχοσύστημα με 6 ηχεία, κάμερα οπισθοπορείας, αναπροσαρμοζόμενο cruise control, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.ά.

Ενδιάμεσα βρίσκεται η έκδοση Adventure με τιμή 60.750 ευρώ και επιπλέον εξοπλισμό από την έκδοση Style που περιλαμβάνει, σύστημα πλοήγησης, αδιάβροχα καθίσματα, ενισχυμένες ράγες οροφής για μεταφορά επιπλέον βάρους, πεντάλ αλουμινίου κ.ά. Τέλος, η κορυφαία έκδοση Premium που τιμάται στα 65.550 ευρώ προσφέρει επιπροσθέτως της έκδοσης Adventure, δερμάτινα καθίσματα Nappa, ηχοσύστημα Harman/Kardon με 11 ηχεία, ηλιοροφή, εμπρός και πίσω κάμερα κ.ά.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο