EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

XPeng: Ο κινέζικος αντίπαλος της Tesla στοχεύει σε μαζικές πωλήσεις

xpeng-o-kinezikos-antipalos-tis-tesla-stochevei-se-mazikes-poliseis-627822

Στην αναζήτηση τρόπων και μέσω για να αυξήσει τις πωλήσεις της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, επιδίδεται η XPeng, σύμφωνα με το CNBC. Ο επίδοξος αντίπαλος της Tesla, με έδρα την Guangzhou, στην Κίνα, εξερευνά επίσης τομείς, όπως ρομποτική και ιπτάμενα αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Η Χpeng παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας συνεχίζει να εντείνεται.

Το G9 είναι το τέταρτο μοντέλο παραγωγής της Χpeng. H εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το αυτοκίνητο στην Κίνα το τρίτο τρίμηνο του 2022, όπως δήλωσε στο CNBC άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η εταιρεία είπε επίσης ότι το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για διεθνείς αγορές. Η Xpeng άρχισε να στέλνει το σεντάν P7 στη Νορβηγία φέτος, την πρώτη της αγορά στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Tesla -την οποία θέλει να «χτυπήσει» η Xpeng- πούλησε το 46,6% των συνολικών οχημάτων της για το γ’ τρίμηνο του 2021 στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο Γκου ανέφερε πως η Xpeng στοχεύει σε μεγαλύτερο «άνοιγμα» στις διεθνείς αγορές για φέτος και για το επόμενο έτος, θέλοντας να μπει στις αγορές της Σουηδίας, της Δανίας και της Ολλανδίας μέσα στο 2022.

Η κινεζική εταιρεία άρχισε την αποστολή αυτοκινήτων στη Νορβηγία τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ μια άλλη κινεζική εταιρεία ηλεκτροκίνησης, η Nio, άρχισε τις παραδόσεις οχημάτων στο Όσλο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο