EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

DS E-Tense Performance: Ηλεκτρικό πειραματικό μοντέλο επιδόσεων

ds-e-tense-performance-ilektriko-peiramatiko-montelo-epidoseon-631592

Η γαλλική DS μπορεί να εμπλουτίζει τη γκάμα της τα τελευταία χρόνια όμως παράλληλα εξελίσσει και μοντέλα πειραματικά που θα αποτελέσουν την βάση για μελλοντικά αυτοκίνητα παραγωγής.

Ένα τέτοιο είναι και το DS E-Tense Performance που δημιουργήθηκε με αφορμή την κατάκτηση των τίτλων κατασκευαστών και οδηγών της Formula E για δύο συνεχόμενες σεζόν.

Το DS E-Tense Performance βασίζεται σε πλαίσιο από ανθρακόνημα και εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 600 kW (815 ίππων) με την μετάδοση της κίνησης να πραγματοποιείται και στους τέσσερις τροχούς. Ειδικότερα η παροχή της δύναμης κατανέμεται ως εξής: 250 kW στον μπροστινό άξονα τροχών και 350 kW στον πίσω.

Η συστοιχία μπαταριών έχει συμπαγείς διαστάσεις και βρίσκεται προστατευμένη σε ένα κέλυφος από ανθρακόνημα και αλουμίνιο. Βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που συμβάλει στην καλύτερη κατανομή βάρους. Η μπαταρία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Total Energies και τη θυγατρική της Saft. Διαθέτει μια καινοτόμο δομή και ένα προηγμένο σύστημα ψύξης για τις κυψέλες, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα επιτρέπει φάσεις επιτάχυνσης και αναγέννησης έως και 600 kW, που αποτελεί μοναδική επίδοση.

Το DS E-TENSE PERFORMANCE βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμών. Οι οδηγοί αγώνων της Formula E, Jean-Éric Vergne και Antonio Felix da Costa, βρίσκονται εναλλάξ στο τιμόνι του πειραματικού μοντέλου με στόχο να ολοκληρώσουν την εξέλιξή του πριν ξεκινήσουν οι εκτενείς δοκιμές σε πίστες και ανοιχτούς δρόμους.

Από το 2019, η DS Automobiles έχει ξεκινήσει την παρουσίαση μιας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων προκειμένου να επιτύχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων CO2 στην Ευρώπη ανάμεσα στους premium κατασκευαστές. Η μετάβαση αυτή βρίσκεται εν εξελίξει, καθώς από το 2024, κάθε νέα πρόταση της DS Automobiles θα είναι αμιγώς ηλεκτροκινούμενη.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο