EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιώστε την Neue Klasse της BMW με όλες σας τις αισθήσεις

vioste-tin-neue-klasse-tis-bmw-me-oles-sas-tis-aisthiseis-710860

Ματιές στη δημιουργική διαδικασία ανάπτυξης των οραματικών μοντέλων BMW Vision Neue Klasse και BMW Vision Neue Klasse X.

Με την έκθεση “FUTURE OF JOY”, το BMW Group Design δίνει το παρών στο Salone del Mobile 2024 στο Μιλάνο. Κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι η Neue Klasse και η σημασία της για τη στρατηγική σχεδιασμού της μάρκας BMW.

«Η Neue Klasse αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά οχημάτων BMW, η οποία είναι ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική», σχολιάζει ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design. «Πρόκειται για κάτι που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού για ολόκληρη την εταιρεία. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα εμφανής στη σχεδίαση. Είτε μέσω της συγχώνευσης αναλογικού και ψηφιακού κόσμου και των νέων υλικών βιολογικής προέλευσης, είτε μέσω της μονολιθικής σχεδιαστικής γλώσσας που περιορίζεται στα ουσιώδη».

BMW

Το “FUTURE OF JOY” by BMW Design παρουσιάζει περιβάλλοντα εργασίας στα οποία οι σχεδιαστές της BMW αναπτύσσουν πρωτοποριακές λύσεις για την ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική κινητικότητα του αύριο. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ενημερωθούν για τη νέα στρατηγική σχεδιασμού και τη διαδικασία ανάπτυξης των δύο οχημάτων Vision και θα μπορούν να δουν, να ακούσουν, να αισθανθούν, να γευτούν, ακόμα και να μυρίσουν την Neue Klasse.

BMW

Στην αυγή μιας νέας εποχής για τη σχεδίαση

Η φιλοδοξία για τη δημιουργία τεχνολογικά άριστων προϊόντων και – ταυτόχρονα – συναισθηματικών ανθρωποκεντρικών εμπειριών, είναι ολοφάνερη στην έκθεση. Περνώντας την πύλη εισόδου, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική με το floral design της, οι επισκέπτες εισέρχονται σε έναν νέο κόσμο. Από τον δρόμο, γίνεται ήδη αντιληπτή η αύρα της BMW Vision Neue Klasse. Με μια διακριτική εμπειρία ήχου και αρώματος, οι επισκέπτες βιώνουν άμεσα την αίσθηση ενός αισιόδοξου και εμπνευσμένου μέλλοντος. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο με την BMW Vision Neue Klasse, η οποία δεσπόζει στο κέντρο του προαύλιου χώρου αναδεικνύοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της BMW, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο ‘καθαρή, κομψή και διαχρονική’. Το αίθριο γίνεται τόπος συνάντησης, έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών.

BMW

Μεταβαίνοντας στο εσωτερικό της έκθεσης “FUTURE OF JOY” by BMW Design, ο επισκέπτης εισέρχεται σε έναν πιο ζεστό κόσμο χρωμάτων με κίτρινους και πορτοκαλί τόνους. Εξερευνώντας τους διαφορετικούς τομείς σχεδίασης, όπως το εσωτερικό και το εξωτερικό, η σχεδίαση χρωμάτων και επενδύσεων, καθώς και ο σχεδιασμός διεπαφής χρήστη και ήχου, ανακαλύπτει πώς οι μέχρι πρότινος ανεξάρτητες κατηγορίες συγχωνεύονται μεταξύ τους και μαζί δημιουργούν μια ολιστική εμπειρία για τον χρήστη. Ένα φωτιστικό σόου παίζει με τις χρωματικές φιλοσοφίες των δύο οχημάτων: κίτρινο για την BMW Vision Neue Klasse και πορτοκαλί για την BMW Vision Neue Klasse X. Η ματ ασημί οροφή της αίθουσας δημιουργεί μια αίσθηση ατελείωτου χώρου ως αποτέλεσμα της αντανάκλασης συμβολίζοντας την αρμονία μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας. Βιώσιμα δείγματα χρωμάτων και υλικών, έργα τέχνης από τη διαδικασία εργασιών και σχεδίασης και παρουσιάσεις πολυμέσων των BMW Vision Neue Klasse και BMW Vision Neue Klasse X επιτρέπουν στο κοινό να βυθιστεί στην αίσθηση της ‘θετικής ελαφρότητας’ της Neue Klasse.

Το “FUTURE OF JOY” by BMW Design θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Salone del Mobile από 16 έως 21 Απριλίου 2024 και ώρες 10 π.μ. – 7 μ.μ. στο House of BMW στη Via Monte Napoleone 12 στο Μιλάνο.

BMW

Salone del Mobile – ένα μέρος για δημιουργική ανταλλαγή ιδεών

Για την ομάδα σχεδίασης του BMW Group, η Εβδομάδα Σχεδίασης του Μιλάνο αποτελεί μία από τις βασικές πηγές έμπνευσης και πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών με άλλους σχεδιαστές και δημιουργικά μυαλά από τους τομείς της μόδας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Ο Holger Hampf, επικεφαλής της Designworks του BMW Group, μαζί με την Alice Rawsthorn, κριτικό σχεδίασης και συνιδρύτρια του Design Emergency, συζήτησαν το θέμα «Η σχεδίαση ως επιταχυντής αλλαγών» κατά την έναρξη του Salone del Mobile στο House of BMW. Την ηχογραφημένη ομιλία για τον ρόλο της σχεδίασης και τον τρόπο με τον οποίο επιταχύνει τη θετική αλλαγή θα βρείτε σύνδεσμο πατώντας εδώ.

Όλες οι ειδήσεις

Περίπτωση Milano: Δεύτερη φορά που η Alfa Romeo αναγκάζεται να αλλάξει όνομα σε μοντέλο της

Με 830 ίππους η ηλεκτρική Maserati GranCabrio Folgore

Δοκιμή MG5 EV 61kWh: Πρακτικότητα με στυλ

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο