AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Διηπειρωτική περιπέτεια 16.000 χλμ. με το ηλεκτρικό Nissan Leaf [βίντεο]

diipeirotiki-peripeteia-16-000-chlm-me-to-ilektriko-nissan-leaf-vinteo-0

Μετά από μια επική διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, ο πολικός εξερευνητής Marek Kaminski έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την  Πολωνία, την «εκστρατεία» με την ονομασία #NoTraceExpedition και οδηγώντας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα Nissan LEAF.

Το ταξίδι του Marek , είχε ως αφετηρία το Zakopane της Πολωνίας  και μέσω οκτώ χωρών σε δύο ηπείρους, αλλά και με πλήθος διαφορετικών συνθηκών οδήγησης που “εκτυλίχθηκαν” στη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό του, το Τόκιο.

Αν και ο Marek μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που έχει περάσει από τον Βόρειο και τον Νότιο Πόλο μέσα στο ίδιο έτος, η αποστολή του με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο,  θα του μείνει  εξίσου αξέχαστη. Μεταξύ των περιπετειών του Marek, αξιοσημείωτες είναι οι παρακάμψεις κατά μήκος των χωματόδρομων της  Μογγολίας, όπως και κάποιες  «πατέντες»  φόρτισης  στη Ρωσία.

Ο Marek σχολίασε: «Για μένα, αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό  να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι  επίσης η αρχή για να κάνουμε μια  απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην  άγρια φύση της Ρωσίας, ή στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας  και στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, το LEAF υπήρξε για μένα  ένας αξιόπιστος συνεργάτης,  καθ ‘όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο και  ο εξοπλισμός του, όπως για παράδειγμα το σύστημα ProPILOT,  ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου  ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές  φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει.

Το Nissan LEAF είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης,  έχοντας  ξεπεράσει  τα 340.000 πωληθέντα αυτοκίνητα,  από τότε που ξεκίνησε η διάθεση του  μοντέλου πρώτης γενιάς, το 2010. Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την διηπειρωτική περιπέτεια διέθετε την ίδια μπαταρία 40 kWh των μοντέλων που διατίθενται στην αγορά εξασφαλίζοντας μία αυτονομία της τάξεως των 270 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο LEAF είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 32.990 ευρώ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο