AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η νέα Porsche 911 Cabriolet, αναγνωρίσιμη με μία μόνο ματιά

i-nea-porsche-911-cabriolet-anagnorisimi-me-mia-mono-matia-611745

Έξι εβδομάδες μετά την παρουσίαση της νέας 911 (992), η Porsche παρουσιάζει την Cabriolet έκδοση αυτής. Αναγνωρίσιμη με μία μόνο ματιά, η νέα 911 Cabriolet διαθέτει μία υφασμάτινη οροφή με αυτόματη λειτουργία και ενσωματωμένο γυάλινο πίσω παράθυρο.

Η λειτουργία της οροφής είναι ταχύτερη από τον προκάτοχό της, καταφέρνοντας να ανοίξει ή να κλείσει την οροφή σε 12 δευτερόλεπτα, και σε ταχύτητες μέχρι και 50 χλμ/ώρα.

Προς το παρόν, η 911 Cabriolet προσφέρεται σε 2 εκδόσεις, την Carrera S και την Carrera 4S. Και οι δύο εκδόσεις εξοπλίζονται με τον ίδιο 3 λίτρων twin turbo κινητήρα που αποδίδει 443 ίππους και 530Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδέεται σε ένα νέο 8-τάχυτητο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, χάρη στο οποίο η Carrera S επιταχύνει από την στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα (3.6 δευτερόλεπτα για την Carrera 4S) και η τελική της ταχύτητα είναι 306 χλμ/ώρα (304 χλμ/ώρα για την Carrera 4S).

Μιλώντας για επιδόσεις, η νέα 911 έχει αυξημένη στιβαρότητα σε σχέση με τον προκάτοχο της, ενώ επίσης εξοπλίζεται (προαιρετικά) με το PASM (Porsche Active Suspension Management) για πρώτη φορά. Με την παραπάνω επιλογή του προαιρετικού εξοπλισμού επιλεγμένη, στο αυτοκίνητο τοποθετούνται στιβαρότερα antiroll-bars και το ύψος μειώνεται κατά 10 χιλιοστά.

Η εταιρεία δήλωσε πώς αυτές οι αλλαγές «δίνουν μία πιο φυσική αίσθηση οδήγησης», όπως επίσης βελτιώνουν την κατανομή του βάρους.

Η εμφάνιση του νέου μοντέλου –εσωτερικά και εξωτερικά- είναι αρκετά προβλέψιμη, ακολουθώντας την coupe. Η μόνη διαφορά στο εσωτερικό της Coupe και της Cabriolet έκδοσης είναι τα χειριστήρια του μηχανισμού της οροφής.

Η Porsche δέχεται ήδη προ-παραγγελίες για το νέο μοντέλο.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο