AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Vision 2020: Το «όραμα» της Volvo για ασφαλέστερες μετακινήσεις και το νέο όριο ταχύτητας

vision-2020-to-orama-tis-volvo-gia-asfalesteres-metakiniseis-kai-to-neo-orio-tachytitas-384173

Η Volvo έχει θέσει έναν πολύ σημαντικό στόχο για το μέλλον της και πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο μέτρο για τα αυτοκίνητα της.

Με το όνομα «Vision 2020» η εταιρεία εξέφρασε τη δημόσια δέσμευσή της ότι μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει και παρουσιάσει τέτοια τεχνολογία ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ατύχημα που εμπλέκεται κάποιο καινούργιο Volvo.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκτά από τη μελέτη τροχαίων ατυχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, η Volvo συνεχώς εξελίσσεται στο να σχεδιάζει αυτοκίνητα που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε περίπτωση συγκρούσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) υπολογίζει ότι περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται και πάνω από 50 εκατομμύρια τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο. Η Volvo είναι αποφασισμένη να ηγηθεί στην προσπάθεια μείωσης αυτών των αριθμών, χρησιμοποιώντας σαν βασική αρχή το όραμά της για ένα μέλλον χωρίς συγκρούσεις.

Η ομάδα έρευνας τροχαίων ατυχημάτων της Volvo μελετά τροχαία από το 1970. Πλέον, διαθέτει στη βάση δεδομένων της πληροφορίες για περίπου 43.400 ατυχήματα. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η ομάδα έρευνας τροχαίων, όχι μόνο μελετά τα αυτοκίνητα που έχουν συγκρουσθεί, αλλά και τα σενάρια οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς του οδηγού, ώστε να μπορέσει να μάθει ακόμα περισσότερα για όλους τους παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην οδήγηση.

Η πιο πρόσφατη αλλαγή της εταιρείας στα πλαίσια του Vision 2020, είναι η επιβολή ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα. Το όριο μπορεί να βρίσκεται υψηλότερα από τα όρια ταχύτητας στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά τουλάχιστον βρίσκεται χαμηλότερα από το όριο των 250 χλμ./ώρα στο οποίο είχαν «συμφωνήσει» οι Γερμανοί κατασκευαστές Audi, BMW και Mercedes, ώστε να μειώσουν τα ατυχήματα στο Autobahn.

Ο «κόφτης» θα τοποθετείται σε κάθε νέο Volvo από το 2021 και μετά, ενώ τα αυτοκίνητα της Polerstar (της θυγατρικής με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων) δεν θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή. Ο περιορισμός θα μπορεί να βγει σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, όπως στα αστυνομικά αυτοκίνητα της εταιρείας.

Μετά από αυτό, η Volvo έχει σκοπό να συγκεντρωθεί σε δύο άλλους λόγους πρόκλησης ατυχημάτων, την μέθη και την έλλειψη προσοχής. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει λύσεις για αυτά τα προβλήματα σε μία εκδήλωση για την οδική ασφάλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Σουηδία στις 20 Μαρτίου.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο