AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η Bentley θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής του Pikes Peak με την Continental GT

i-bentley-tha-epicheirisei-na-spasei-to-rekor-ton-aftokiniton-paragogis-tou-pikes-peak-me-tin-continental-gt-387888

H Bentley θα παρευρεθεί στο φετινό Pikes Peak International Hill Climb σε μια προσπάθεια να θέσει ένα νέο ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής.

Το περασμένο έτος, η Αγγλική εταιρεία πήγε την Bentayga στην ανάβαση του Pikes Peak, με την οποία έθεσε χρόνο ρεκόρ στην κατηγορία των SUV. Φέτος, η Bentley θα διεκδικήσει ένα νέο ρεκόρ, αυτή τη φορά με την τελευταία Continental GΤ στα χέρια του Rhys Millen, θρύλου της συγκεκριμένης ανάβασης.

Η Continental GT δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που έρχεται στο μυαλό μας όταν συζητάμε για χρόνους ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής. Μπορεί να εξοπλίζεται με έναν twin-turbo W12 κινητήρα με 626 ίππους και 900 Nm ροπής, αλλά ταυτόχρονα ζυγίζει πάνω από 2200 κιλά. Παρόλα αυτά, είναι ικανή να επιταχύνει ταχύτατα, χάρη στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την τετρακίνηση της.

Η ανάβαση του Pikes Peak είναι μία από τις πιο απαιτητικές εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως. Πολύ λίγες εταιρείες φέρνουν τα αυτοκίνητα παραγωγής τους στο event, ενώ ακόμα λιγότερα συμμετέχουν στην ανάβαση. Ο τωρινός κάτοχος του ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής είναι -παραδόξως- το Range Rover Sport, το οποίο έθεσε το ρεκόρ το 2014 με χρόνο 12 λεπτών και 35,61 δευτερολέπτων. Η νέα Continental GT είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σημειώσει χρόνο λιγότερο των 10 λεπτών, καθώς πέρσι η βαρύτερη Bentayga σταμάτησε το χρονόμετρο στα 10 λεπτά και 49,9 δευτερόλεπτα.

Μιλώντας για την προσπάθεια του για ένα νέο ρεκόρ, ο Rhys Millen δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος.

“Όταν ενημερώθηκα για το πλάνο της Bentley για την συμμετοχή στο Pikes Peak για δεύτερη χρονιά, η απόφαση να συνεργαστώ μαζί τους ήταν πολύ εύκολη. Η Continental GT και ο W12 που την κινεί, είναι η τέλεια πλατφόρμα για να ξεκινήσουμε να κυνηγάμε ένα νέο ρεκόρ, και ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα είμαι και πάλι μέλος της ομάδας Bentley Motorsport που θα ετοιμάσει το αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους μήνες.”

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο