AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο Mika Häkkinen θα οδηγήσει την McLaren 720S GT3 στον αγώνα 10 ωρών της Suzuka

o-mika-hakkinen-tha-odigisei-tin-mclaren-720s-gt3-ston-agona-10-oron-tis-suzuka-395356

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Mika Häkkinen, επιστρέφει στην ενεργό δράση αργότερα μέσα στο έτος, στο τιμόνι μίας McLaren 720S GT3 για τον αγώνα αντοχής «10 Hours of Suzuka».

Ο Häkkinen θα επιστρέψει στην πίστα της Suzuka 20 χρόνια μετά από τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του με την McLaren.

Ο «Ιπτάμενος Φινλανδός» θα οδηγήσει ένα ιδιωτικό 720S GT3 μαζί με τους Hiroaki Ishiura, δύο φορές πρωταθλητή στην Super Formula και τον οδηγό της Formula 3, Katsuaki Kubota. Ο αγώνας στη Suzuka είναι ο τέταρτος αγώνας του πρωταθλήματος Intercontinental GT Challenge και θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Αυγούστου.

Ο Häkkinen, ο οποίος νίκησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα F1 με την McLaren το 1998 και το 1999, ξαναοδήγησε το μονοθέσιο με το οποίο πήρε τους τίτλους, την MP4/13, το περασμένο έτος, όταν έκανε κάποιους γύρους κατά την διάρκεια του Ιαπωνέζικου Grand Prix, για τον εορτασμό των 20 ετών από τον πρώτο του τίτλο.

Η νέα 720S GT3 έχει μόλις ξεκινήσει τις αγωνιστικές της εμφανίσεις για την σεζόν του 2019, στα χέρια ιδιωτικών ομάδων. Ο βρετανικό αυτοκίνητο έχει ήδη κερδίσει την πρώτη του pole position και νίκη κατά την διάρκεια του πρώτου αγώνα της σειράς Intercontinental GT Challenge στην Αυστραλία.,

Η McLaren έχει αλλάξει πάνω από το 90% των εξαρτημάτων του κανονικού 720S για το νέο αγωνιστικό GT3. Ο τετράλιτρος twin-turbo V8 έχει πλέον αγωνιστικό στήσιμο και συνοδεύεται από ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, αντί του παραδοσιακού κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο