AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Ο Jay Leno ανακαλύπτει τις ικανότητες του Lotus Evora 400 [βίντεο]

o-jay-leno-anakalyptei-tis-ikanotites-tou-lotus-evora-400-vinteo-612590

Η Lotus κατασκευάζει σπορ αυτοκίνητα με τον δικό της τρόπο, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό άλλων εταιρειών, όπως η Ferrari, η Porsche και η Lamborghini.

Παρ’όλα αυτά, είναι περίφημη για την ευελιξία των οχημάτων της και έτσι, ο Jay Leno αποφάσισε δοκιμάσει το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας, το Evora 400.

Το Evora 400 παρουσιάστηκε πριν 4 χρόνια στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Ενώ η βιομηχανία των σπορ αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί δραστικά από τότε, τα Lotus παραμένουν συγκινητικά στην οδήγηση.

Εξοπλισμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων, αποδίδει 400 ίππους και 409Νm ροπής, ο οποίος τοποθετείται ακριβώς πίσω από την καμπίνα και μεταφέρει την δύναμη στους τροχούς μέσω αυτόματου ή χειροκίνητου  κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Τα χειροκίνητα μοντέλα διαθέτουν διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen.

Αν και πολύ μικρό στο μέγεθος, το Evora διαθέτει πίσω καθίσματα, για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως “πρακτικό”.

Το Lotus Evora βρίσκεται σε παραγωγή πάνω από 10 χρόνια και δεν υπάρχουν σημάδια αντικαταστάτη του. Αντίθετα, η Lotus έχει επιβεβαιώσει πως αναπτύσσει ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο και ένα ηλεκτρικό hypercar.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο