AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η DAMD παρουσιάζει ένα Jimny στο στιλ του Ford Bronco

i-damd-parousiazei-ena-jimny-sto-stil-tou-ford-bronco-510328

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος DAMD τιμά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το Ford Bronco, το αμερικανικό πρότυπο των SUV, δίνοντας πολλά στοιχεία του στο σύγχρονο Suzuki Jimny.

Είναι ήδη γνωστό σε όλους, όσοι ασχολούνται με τις ειδήσεις από το χώρο του αυτοκινήτου, πως η Ford θα παρουσιάσει σύντομα εκ νέου το Bronco (ακόμα και σε μία μικρών διαστάσεων έκδοση). Ωστόσο, αυτό που εκπλήσσει είναι το εξής: Ένα μοντέλο, που βασίζεται στο Bronco θα δούμε σύντομα και από πλευράς Suzuki! Μάλιστα, αυτή η «συνεργασία» των δύο εταιρειών δεν είναι επίσημη, αφού γίνεται με τη μεσολάβηση και την πρωτοβουλία ενός ονομαστού βελτιωτή, του DAMD, που παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, στην Έκθεση των βελτιωτών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ένα Suzuki Jimny, το οποίο όχι τελείως τυχαία μιμείται την εξωτερική εμφάνιση του αμερικανικού εκτός δρόμου, κλασικού μοντέλου.

Όπως το Bronco του 1966

Ο DAMD ταιριάζει στο Jimny, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία στον εξοπλισμό off-road αυτοκινήτων APIO, ένα bodykit, που παραθέτει στην οπτική του αρχικού Bronco του 1966. Βασικό στοιχείο της εμφάνισής του είναι η γρίλια του ψυγείου, της οποίας οι κάθετες δοκοί μαζί με το λογότυπο, που παρεμβάλλεται ανάμεσα, θυμίζει το πρότυπο από τις Η.Π.Α. Το ίδιο ισχύει για τον προφυλακτήρα με το οριζόντια τοποθετημένο επάνω στοιχείο, αλλά και με τους πιο μικρούς σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής θόλους των τροχών.

Περαιτέρω στοιχεία, που παραπέμπουν στο παρελθόν, είναι από τη μία η χαρακτηριστική baby blue βαφή με τις μεταλλικές λωρίδες και, από την άλλη, η διαφορετικά χρωματισμένη οροφή, που είναι λευκή. Επιπρόσθετα, εντύπωση προκαλούν η σχεδίαση των ζαντών και ο πίσω προφυλακτήρας, που φιλοξενεί τα αντίστοιχα στρογγυλά φωτιστικά σώματα. Ακόμα ένα συμπαθητικό χαρακτηριστικό, που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο, πρακτικό νόημα είναι η σκάλα στην πίσω πόρτα, με την οποία γίνεται εύκολα προσβάσιμη η οροφή. Σε ό,τι αφορά το όνομα, ο DAMD δείχνει ξεκάθαρα το χιούμορ του: Οι Ιάπωνες αποκαλούν τη δημιουργία τους… “Dronco”.

Όπως το πρώτο Suzuki Jimny του 1970

Ακόμα μία δημιουργία του οίκου DAMD για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο είναι αυτή, που φέρει το όνομα “Jimny the Roots”. Πραγματικά, αυτό δεν έγινε εφικτό κατά τύχη, αφού το συγκεκριμένο Jimny θυμίζει έντονα το πρώτο εκτός δρόμου όχημα της Suzuki από το –μακρινό, πια- 1970. Το μοντέλο με τον εργοστασιακό κωδικό “LJ10”, ένα εκτός δρόμου μοντέλο της κατηγορίας των Kei-Car, και ο διάδοχός του συνοδεύονταν σε μόνιμη βάση στην Ιαπωνία από την εμπορική ονομασία “Jimny”, η οποία υιοθετήθηκε με την τρίτη γενιά, που ήρθε στην Ευρώπη το 1998.

Σε επίπεδο σχεδίασης, το LJ10 ήταν μία διασταύρωση στοιχείων του Jeep CJ και ενός παλιού Toyota Land Cruiser. Και σε αυτήν την περίπτωση είναι η μορφή των δοκών της γρίλιας του ψυγείου και η σχεδίαση των προφυλακτήρων τα στοιχεία, που θυμίζουν τον πρόγονο, ο οποίος γίνεται φέτος 50 ετών. Σε αυτό το bodykit, που επίσης εξελίχθηκε σε συνεργασία με την APIO, ο DAMD ενσωματώνει, ως ελκυστική λεπτομέρεια, δερμάτινους ιμάντες, που κρέμονται απ’ έξω και δείχνουν σαν να συγκρατούν κλειστό το καπό του κινητήρα. Στο αυθεντικό μοντέλο του 1970 έκαναν την ίδια δουλειά άγκιστρα. Πάντως, και σε αυτό το bodykit είναι τα φτερά των τροχών πιο στενά σε σχέση με του Jimny παραγωγής. Οι, δε, προφυλακτήρες μοιάζουν περισσότερο να αντιστοιχούν με αυτούς του Dronco.

Κατά τη διάρκεια του έτους σκοπεύει ο DAMD να προωθήσει στην αγορά και τα δύο bodykit του Jimny. Οι τιμές του θα γνωστοποιηθούν από τους Ιάπωνες σε λίγο καιρό.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο