AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Baby Tesla; Ο Elon Musk εξελίσσει νέο αυτοκίνητο στην Κίνα

baby-tesla-o-elon-musk-exelissei-neo-aftokinito-stin-kina-510442

Στο πλαίσιο μιας τελετής παράδοσης στο Giga factory 3 στη Shanghai της Κίνας το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου μοντέλου της εταιρείας του.

Έπειτα από φρενήρεις εορτασμούς ο Elon Musk ενημέρωσε συνεργάτες, πελάτες και εκπροσώπους του Τύπου πως η εταιρεία του θα αύξανε τις επενδύσεις της στην Κίνα και ότι εκεί δε θα παράγονται αποκλειστικά και μόνο το Model 3 και το Model Y, αλλά και μελλοντικά μοντέλα.

Το νέο Tesla θα είναι τόσο ριζοσπαστικό όσο το Cybertrack

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Musk, ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο για την παγκόσμια αγορά θα κατασκευαστεί στο κινεζικό κέντρο εξέλιξης και σχεδίασης. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός δήλωσε τα εξής: «Θα είναι super cool, κάτι τόσο ριζοσπαστικό όσο το Cybertrack. Ο κόσμος δε θα έχει ξαναδεί έως τότε κάτι ανάλογο και θα το βάλει κατ’ ευθείαν στην καρδιά του!» Περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες δεν ανέφερε, οι φήμες, όμως, κάνουν λόγο για ένα μικρό Tesla, που θα βρίσκεται κάτω από το Model 3.

Το Giga factory στη Shangai ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, καθώς οι εργασίες του διήρκεσαν λιγότερο από ένα έτος. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής της Tesla έξω από τα σύνορα των Η.Π.Α. Στόχος της εταιρείας και των ιθυνόντων της είναι η αύξηση του μεριδίου των πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα και, ταυτόχρονα, η αποφυγή της υψηλής φορολογίας στη χώρα της Άπω Ανατολής για τα αυτοκίνητα, που εισάγονται από την Αμερική. «Η κινεζική κυβέρνηση και οι τράπεζες υποστηρίζουν με θέρμη τις εργασίες της Tesla στη Shanghai. Η Κίνα χρειάζεται ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκόσμιας κλάσης, ώστε να μπορεί να προωθήσει την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων», σημειώνει η εφημερίδα South China Morning Post Gao Shen. Το Giga factory υλοποιήθηκε με κινεζικές πιστώσεις ύψους περίπου 1,62 δισεκατ. δολαρίων. Με την πλήρη λειτουργία του υπολογίζεται πως θα παράγονται κάθε χρόνο 500.000 αυτοκίνητα. Αρχικά, βέβαια, προτεραιότητα έχουν 250.000 Model 3 και Model Y.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο