MOTOTYPOS

Ήρθαν οι νέες Aprilia Tuono V4 & Tuono V4 Factory

irthan-oi-nees-aprilia-tuono-v4-tuono-v4-factory-620789

Η σειρά Tuono της Apriliaπου 20 χρόνια πριν δημιούργησε την κατηγορία Hypernakedσυνεχίζει να είναι μια από τις μοτοσυκλέτες που αποτελούν το σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Οι νέες Tuono V4, που έχουν σαν βάση τις κορυφαίες superbike μοτοσυκλέτες της Aprilia, προσφέρουν επιδόσεις, καινοτομίες και δυνατότητες πρωτόγνωρα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Aprilia από την εμπλοκή της στους αγώνες MotoGP.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έγινε στη νέα οικογένεια Tuono V4 είναι η ξεκάθαρη διάκριση των δύο μοντέλων, Tuono V4 και Tuono V4 Factory, της σειράς.

Η Tuono V4 (διαθέσιμη σε Tarmac Grey και Glacier White) κρατάει τα περισσότερα χαρακτηριστικά μιας σπορ μοτοσυκλέτας, αλλά παράλληλα έχει και τη δυνατότητα για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτό βοηθάνε το ψηλό ίσιο τιμόνι, το πιο αποδοτικό φέρινγκ, η πιο άνετη σέλα και τα χαμηλότερα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Επίσης στα προαιρετικά αξεσουάρ τώρα περιλαμβάνεται και ένα ζευγάρι ειδικά σχεδιασμένων, ασύμμετρων πλαϊνών βαλιτσών.

Η σπορ έκδοση Tuono V4 Factory (σε χρώμα Aprilia Black) απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό κοινό και για τον λόγο αυτό, είναι εξοπλισμένη με αποκλειστικά εξαρτήματα στον βασικό εξοπλισμό, στα οποία περιλαμβάνονται οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0.

Το στυλ της Tuono V4 αντλεί έμπνευση από το στυλ της νέας RS 660 (μοντέλο 2021) από την οποία έχει υιοθετήσει και το διπλό φέρινγκ. Το επάνω μέρος του φέρινγκ φιλοξενεί το νέο τριπλό προβολέα LED με τα φώτα ημέρας DRL και λειτουργία φώτων στροφής (bending lights). Χάρη στη νέα μονάδα ECU 1MP της Marelli 1 και τη νέα αδρανειακή πλατφόρμα έξι αξόνων, η διαχείριση του γκαζιού Ride-by-Wire και του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης APRC είναι τώρα βελτιωμένη. Ο αναβάτης τώρα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 προγράμματα οδήγησης τρία για την πίστα και τρία για τον δρόμο που ελέγχουν και ρυθμίζουν την πρόσφυση, την ανύψωση του μπροστινού τροχού (σούζα), το φρένο του κινητήρα, τη λειτουργία του ABS και άλλων ρυθμιζόμενων παραμέτρων. Ο 1.077 κ.εκ. V4 65° κινητήρας του εργοστασίου από το Veneto, παρά την πλήρη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 5, αποδίδει 175 HP και 121 Nm.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής είναι 17.400€ για την Tuono V4 και 20.060€ για την Tuono V4 Factory. Για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και 4 χρόνια οδική βοήθεια.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο