MOTOTYPOS

DT X360: Tο Crossover Scooter της Kymco 

dt-x360-to-crossover-scooter-tis-kymco-626654

Το Kymco DT X360, το πρώτο Crossover scooter στη μεσαία κατηγορία ήρθε και είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα - Diesel Black/Orange, Forest Green και Diesel Black/Tan - στην προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης των 5.690€.

Το DT X360 είναι ένα on off ή adventure crossover, όπως το περιγράφει η Kymcoμεσαίο scooter που έχει σαν βάση το Downtown 350. Ο αριθμός 360 δεν υπονοεί τον κυβισμό του, που είναι 321 κ.εκ., αλλά τη δυνατότητά του να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση (360°) άσχετα με την κατάσταση του δρόμου.

Σε ότι αφορά τις λειτουργικές διαφορές η πιο όρθια θέση οδήγησης, σε σχέση με το “ασφάλτινο” Downtown 350, το μεγαλύτερο τιμόνι, τα ελαστικά διπλής χρήσης και οι αναρτήσεις με μεγαλύτερη διαδρομή και νέες ρυθμίσεις προσφέρουν καλύτερο έλεγχο και άνεση στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Πέρα από τις λειτουργικές υπάρχουν και αρκετές αισθητικές διαφορές όπως το προτεταμένο ρύγχος κάτω από τη μάσκα, το μινιμαλιστικό φτεράκι, τα αλουμινένια προστατευτικά στην εξάτμιση και η νέα ζελατίνα του φέρινγκ που δίνουν μια "Adventure" εικόνα στο νέο DT X360.

Ο υγρόψυκτος 321cc προδιαγραφών Euro5, με τετραβάλβιδη κεφαλή και 1ΕΕΚ κινητήρας G5-SC της Kymco, αποδίδει 28,6Hp στις 7.500rpm με 29,3Nm ροπής στις 5.750rpm και έχει δεχθεί αλλαγές στη χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας για πιο γραμμική απόδοση και περισσότερη ροπή από τις πολύ χαμηλές στροφές.

Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο και έχει διαφορές στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του για βελτιωμένη αντοχή και οδική συμπεριφορά σε κάθε έδαφος. Τα φρένα είναι δισκόφρενα με δύο κυματιστούς δίσκους με δαγκάνα τριών εμβόλων εμπρός και μονό δίσκο πίσω και στάνταρ εξοπλισμό το ABS της Bosch. Πέρα από το δικάναλο ABS υπάρχει και απενεργοποιούμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) επίσης της Bosch.

Οι αναρτήσεις έχουν μεγαλύτερες διαδρομές, πιο σκληρά ελατήρια και νέες αποσβέσεις σε συμπίεση και επαναφορά. Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι ενισχυμένες ζάντες είναι νέας σχεδίασης και τα ελαστικά διπλής χρήσης είναι διαστάσεων 120/80-14 και 150/70-13.

Νέο είναι και το σύστημα Keyless με όλες τις λειτουργίες (εκκίνηση, κλείδωμα τιμονιού, άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ) να ελέγχονται πλέον μέσω του κεντρικού διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών. Τα φώτα στο DT X είναι full Led με προβολέα που έχει ενσωματωμένα φώτα ημέρας (DRL).

Τέλος το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 12,5 λίτρων προσφέροντας αυτονομία που, κατά την Kymco, ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο