MOTOTYPOS

H Yamaha μπαίνει στη νέα ηλεκτρική εποχή

h-yamaha-bainei-sti-nea-ilektriki-epochi-632661

Ο Eric de Seynes πρόεδρος και CEO της Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε την είσοδο της εταιρίας στον κόσμο της ηλεκτρικής προσωπικής μετακίνησης.

«Η έννοια της κινητικότητας εξελίσσεται συνεχώς και κατά συνέπεια οι πόλεις και οι υποδομές μας έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Ωστόσο, ένα πράγμα που παρέμεινε ίδιο για δεκαετίες είναι η επιθυμία και ανάγκη για προσωπική κινητικότητα που δίνει μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας».

Η Yamaha στην πρεμιέρα του Switch ON, η Yamaha αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της, πώς έχουν αναπτυχθεί και ποιες ανάγκες μετακίνησης σχεδιάστηκαν να καλύπτουν. Η γκάμα περιλαμβάνει δυο νέα ηλεκτρικά scooter, ένα ηλεκτρικό “μοτοποδήλατο” και τρία ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα

Τις επόμενες εβδομάδες η Yamaha θα λανσάρει το NEO’s ένα υψηλής ποιότητας εντελώς νέο ηλεκτρικό σκούτερ «ισοδύναμο με 50cc» που είχαμε δει για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2019 ως το πρωτότυπο E02.

Θα ακολουθήσει ένα σκούτερ «ισοδύναμο με 125cc» της Yamaha που θα είναι εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της μηχανικής και τεχνολογίας της εταιρείας. Προερχόμενο από το πρωτότυπο E01 – που πρωτοείδαμε επίσης στο Τόκιο – αυτό το αβάπτιστο ακόμα μοντέλο θα είναι ο πρωταγωνιστής σε μια δραστηριότητα Proof of Concept που θα δημιουργήσει η Yamaha σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη σε συνεργασία με ένα σχήμα κοινής χρήσης των σκούτερ.

Η επιστροφή του μοτοποδηλάτου, για να τονίσει άλλα και να συνδέσει την αστική μετακίνησης με την Ευρωπαϊκή παράδοση των μοτοποδηλάτων η Yamaha παρουσίασε, σε συνεργασία με την Fantic Motor και την Motori Minarelli, το B01 ένα νέο υβριδικό πρωτότυπο που συνδυάζει τη λειτουργικότητα του eBike με την απόδοση του μοτοποδηλάτου και την ικανότητα κίνησης σε κάθε αστικό έδαφος.

Η Yamaha έχει ήδη 30 χρόνια εμπειρίας στα eBikes ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που δημιούργησε το Power Assist System (PAS) που αποτέλεσε τη βάση του πρώτου Ηλεκτρικά Υποβοηθούμενου Ποδηλάτου (eBike) στον κόσμο, από τότε η Yamaha έχει κατασκευάσει περίπου 7 εκατομμύρια eBikes.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για eBikes έχει αυξηθεί εκθετικά, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη το 2021 – πολλά εξοπλισμένα με συγκροτήματα κίνησης της Yamaha, έτσι η εταιρεία αποφάσισε να αρχίσει να παράγει συγκροτήματα κίνησης στην Ευρώπη.

Το επόμενο διάστημα η Yamaha θα λανσάρει τρία νέα ηλεκτρονικά ποδήλατα Yamaha στις κατηγορίες Αll Mountain, Gravel και Urban. Περισσότερα στοιχεία θα αποκαλυφθούν μέσα στο καλοκαίρι και τα ηλεκτρονικά ποδήλατα Yamaha θα είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος του 2022 μέσω του δικτύου δικύκλων της Yamaha.

Ο Eric de Seynes ολοκλήρωσε, δηλώνοντας ότι «η Yamaha είναι ενθουσιασμένη που επεκτείνει τη γκάμα της προσωπικής κινητικότητας και ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας. Με την υποστήριξη των μηχανολογικών δυνατοτήτων παγκόσμιας κλάσης της Yamaha και με την υποστήριξη ενός επαγγελματικού δικτύου αντιπροσώπων, η εισαγωγή αυτών των νέων ηλεκτρικών προϊόντων και των σχετικών υπηρεσιών θα εμπνεύσει μια νέα γενιά πελατών».

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο