MOTOTYPOS

Ducati Panigale V4 SP2  “The Ultimate Racetrack Machine”

ducati-panigale-v4-sp2-the-ultimate-racetrack-machine-632910

Στο ένατο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς Ducati World Première 2022  η Ducati παρουσίασε την αριθμημένη Panigale V4 SP2 την απόλυτη μοτοσυκλέτα για track day.

Η Panigale V4 SP2, η κορυφαία έκδοση της super sport γκάμας της Ducati είναι μια ταχύτατη μοτοσυκλέτα ειδικά εξελιγμένη για οδήγηση σε πίστα που όμως παράλληλα παραμένει εύκολη και ευχάριστη για τους μη επαγγελματίες μεν άλλα κορυφαίους σπορ αναβάτες.

H SP2 (Sport Production) είναι εξοπλισμένη με αρκετά σπέσιαλ εξαρτήματα όπως τροχοί από ανθρακονήματα (Carbon fibre) με 5 μπράτσα, δαγκάνες φρένων Brembo Stylema R, ακτινική αντλία φρένου Brembo MCS, ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK, ελαφρύτερη αλυσίδα 520 και ρυθμιζόμενες βάσεις μαρσπιέ billet της Rizoma.
Όλες οι Panigale V4 SP2 είναι αριθμημένες και ξεχωρίζουν από το χρωματικό συνδυασμό “Winter Test” με μαύρο ματ φέρινγκ και ματ carbon φινίρισμα στους τροχούς και τα φτεράκια.
Ο κινητήρας της SP2 είναι η τελευταία Euro5 έκδοση του V4 Desmosedici Stradale στα 1,103 κ.εκ που εξελίχθηκε με βάση την τεχνολογία των V4 του MotoGP και αποδίδει 215.5 ίππους στις 13,000 σαλ, απόδοση που είναι αυξημένη κατά 1.5 hp σε σχέση με την Panigale V4 2021 στις ίδιες στροφές και κατά 2,5 hp στις 14,500 σαλ.

Για χρήση στην πίστα η Ducati Performance έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Akrapovič μια αγωνιστική εξάτμιση από τιτάνιο που είναι 5 κιλά ελαφρύτερη και αυξάνει την απόδοση κατά 12,5 ίππους φτάνοντας τους 228 ίππους!

Οι αναρτήσεις είναι οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες Öhlins NPX25/30 εμπρός και TTX36 πίσω σε συνεργασία με το δεύτερης γενιάς σύστημα Smart EC 2.0 τεχνολογίας OBTI (Objective Based Tuning Interface) της Öhlins.
Τέλος το εξαιρετικά εξελιγμένο πακέτο ηλεκτρονικών περιλαμβάνει 4 προγράμματα οδήγησης (Race A, Race B, Sport & Street), έλεγχο προσφυσης DTC, περιορισμό σούζας DWC, σύστημα εκκίνησης DSC και Cornering ABS όλα ελεγχόμενα από τους διακόπτες στο τιμόνι και την οθόνη πολλαπλών λειτουργιών.
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο