MOTOTYPOS

NEO’s: Το ηλεκτρικό scooter της Yamaha

neos-to-ilektriko-scooter-tis-yamaha-633038

H Yamaha το 1991 παρουσίασε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Τόκιο, το πρώτο ηλεκτρικό scooter της και έκτοτε κυκλοφόρησε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες ασιατικές χώρες.

Για το 2022, η νέα γενιά του NEO’s αποτελεί το πρώτο “ισοδύναμο των 50 κ.εκ.” (δίπλωμα μοτοποδηλάτου – ΑΜ) ηλεκτρικό scooter μαζικής παραγωγής της Yamaha που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το θερμικό NEO’s που κυκλοφορεί έχει μια απλή και ελκυστική εμφάνισή, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει νέα εμφάνιση με πιο όρθιο στυλ και minimal εμπρός και πίσω φωτα, που του δίνουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι νέοι διπλοί προβολείς LED με τα λευκά στεφάνια είναι εμπνευσμένοι από την εμβληματική όψη των πρώτων NEO’s.

Τα νέα ηλεκτρικά NEO’s παίρνουν κίνηση από την ενσωματωμένη στον τροχό μονάδα άμεσης μετάδοσης ισχύος YIPU της Yamaha με τελευταίας τεχνολογίας αερόψυκτο brushless ηλεκτροκινητήρα.  Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της δεύτερης γενιάς YIPU είναι η εξαιρετικά αποδοτική σχεδίαση χωρίς γρανάζια, η οποία μειώνει σημαντικά τις απώλειες ισχύος. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της σχεδίασης απευθείας μετάδοσης κίνησης της Yamaha είναι ότι εξαλείφει σχεδόν πλήρως τον μηχανικό θόρυβο ( 55dB σε σύγκριση με 71dB για scooter με θερμικό κινητήρα) και το κόστος συντήρησης. Το σύστημα είναι τοποθετημένο απευθείας στη ζάντα του πίσω τροχού ενώ το μονόπλευρο ψαλίδι περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα (MCU) που ρυθμίζει την αποδιδόμενη ισχύ

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 50,4V/19,2Ah με βάρος μόλις 8 κιλά είναι κάτω από τη σέλα και προσφέρει αυτονομία περίπου 37 χλμ. με πλήρη φόρτιση και υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική δεύτερη μπαταρία, που μπορεί να επεκτείνει την αυτονομία στα περίπου 68 χλμ. Η φόρτιση μπορεί να γίνει με την μπαταρία επάνω στο NEO’s ή μετά την αφαίρεσή της σε εσωτερικό χώρο. Το NEO’s παρέχεται με ειδικό φορητό φορτιστή μπαταρίας που έχει σχεδιαστεί για σύνδεση σε κοινή πρίζα ρεύματος, ενώ απαιτούνται περίπου 8 ώρες για πλήρη φόρτιση. Οι αναβάτες του NEO’s μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προγράμματα οδήγησης, το STD με ισχύ 2,06kW στα 40 χλμ. για γενική χρήση και το ECO, με ισχύ 1,58kW και τελική 30 χλμ. για μέγιστη αυτονομία.

Με όρθια θέση οδήγησης με ύψος καθίσματος 795 mm και μεγάλο δάπεδο, το NEO’s έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνετες και ξεκούραστες διαδρομές σε αναβάτες κάθε σωματικής διάπλασης.Κάτω από τη σέλα του NEO’s διπλά στη μπαταρία χωρά ένα κράνος τύπου jet ή (με τοποθετημένη τη δεύτερη μπαταρία) ένα αδιάβροχο ή άλλα μικροαντικείμενα.

Το NEO’s θα είναι διαθέσιμο από τον Μάιο του 2022.

car-prices
google-news
Tags
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο