Q-ELECTRIC

Νέα Mercedes G-Class: Ηλεκτρική δύναμη έτοιμη για off-road!

nea-mercedes-g-class-ilektriki-dynami-etoimi-gia-off-road-711796

Η νέα Mercedes G-Class G580 εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό) για συνολική ισχύ 587 ίππων και 1.164 Nm ροπής.

Η Mercedes-Benz επέλεξε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου για να παρουσιάσει την πρώτη ηλεκτρική G-Class. Αφήνοντας τη συντομογραφία EQG που είχε χρησιμοποιηθεί για το πρωτότυπο, το ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στη πλατφόρμα G παίρνει το όνομα G 580, χωρίς άμεσες αναφορές στο σύστημα μετάδοσης κίνησης BEV.

Mercedes G-Class

Σχεδιασμός

Η G-Class, φρέσκια από την ανανέωση, έχει διατηρήσει την προσωπικότητά της: η G 580 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη χάρη στο μπροστινό μέρος, το επανασχεδιασμένο καπό, το Air Curtain στο πίσω μέρος και τις ζάντες αλουμινίου.

Κινητήρας

Βασισμένο στο κλασικό πλαϊνό πλαίσιο της άλλης G-Class, αλλά με τροποποιημένη πίσω ανάρτηση, η G580 υιοθετεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά τροχό) για συνολική ισχύ 587 ίππων και 1.164 Nm ροπής. Η μπαταρία 116 kWh σάς επιτρέπει να διανύσετε 473 χλμ. σε κύκλο Wltp (27,7-30,3 kWh / 100 km), η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 180 και το 0-100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Μέσω του Electric Dynamic Select, ο οδηγός μπορεί να διαχειριστεί τα προγράμματα Comfort, Sport, Trail, Rock και Individual. Τέλος, διατίθεται το G-Roar, μια λειτουργία που δίνει μια εικονική «φωνή» στο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από τους βενζινοκινητήρες V8 και ενεργοποιεί περαιτέρω ήχους κατά τη χρήση του οχήματος.

Mercedes G-Class

Εκτός δρόμου επιδόσεις

Η ανεξάρτητη διαχείριση κινητήρα ανοίγει την πόρτα σε πρωτοφανή χαρακτηριστικά οδήγησης εκτός δρόμου: μεταξύ αυτών το Torque Vectoring, οι μειωμένες προσομοιώσεις που τροποποιούν τη διαχείριση της ροπής (με τη λειτουργία Low Range και High Range), το G-Turn για να στρίβει επί τόπου, το G-Steering που μειώνει την ακτίνα στροφής και το Intelligent Off-road Crawler, για να κινείται στο μέγιστο ευαίσθητα περάσματα με μειωμένη ταχύτητα με τρεις ρυθμίσεις.

Η μπαταρία των 116 kWh μπορεί να επαναφορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα στα 11 kW (για να φτάσει στο 100% χρειάζονται 11 ώρες) ή από ταχυφορτιστές στα 200 kW για να φτάσει από το 10 στο 80% σε 32 λεπτά. Η Mercedes-Benz έχει σχεδιάσει τρία προγράμματα φόρτισης (Standard, Work and Home) ικανά να διαχειρίζονται παραμέτρους που αποφασίζει ο χρήστης σχετικά με την ώρα αναχώρησης, τον προκλιματισμό και το μέγιστο επίπεδο χρέωσης που απαιτείται, με πρόσθετη δυνατότητα δημιουργίας σύνδεσης μεταξύ το πρόγραμμα και τη θέση GPS του οχήματος για την αυτοματοποίηση της επιλογής. Κατά την οδήγηση, μπορείτε να ενεργήσετε με κουπιά για να ρυθμίσετε την ανάκτηση ενέργειας σύμφωνα με τέσσερα διαφορετικά επίπεδα (D +, D, D- και D–).

Mercedes G-Class

Τιμή

Η Mercedes-Benz G 580 θα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία με τιμές που ξεκινούν από 142.622 ευρώ και θα υποστηρίζεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα από την Edition One, προσφέρεται στα 192.524 ευρώ και προσαρμόζεται από το τμήμα Manufaktur με εξωτερικά, εσωτερικά χρώματα και με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό. Για να κάνουμε μια άμεση σύγκριση, στη Γερμανία το στάνταρ set-up του BEV κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ περισσότερο από την G500 με τον ήπιο υβριδικό εξακύλινδρο κινητήρα.

Όλες οι ειδήσεις

Νέο Tesla Model 3 Performance: Για δυνατές συγκινήσεις!

Νέο Opel Grandland: Κομψό, δυναμικό, ευρύχωρο και ηλεκτρικό!

Νέα Cayenne GTS: Ακρίβεια και δυναμισμός by Porsche

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο