ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έναρξη λειτουργίας για την Bugatti Rimac

enarxi-leitourgias-gia-tin-bugatti-rimac-626613

Μετά την αρχική τους συμφωνία τον Ιούλιο, η Bugatti και η Rimac δημοσίευσαν τις λεπτομέρειες της «συγχώνευσης» τους.

Χαρακτηρισμένη ως «μία από τις πιο συναρπαστικές συνεργασίες του κόσμου», η νέα εταιρεία εδρεύει στην πόλη Sveta Nedelja, κοντά στην πρωτεύσουσα της Κροατίας, το Zagreb. Ο Mate Rimac, ιδρυτής και CEO της Rimac Automobili, είναι και ο CEO της Bugatti Rimac μαζί με τον Oliver Blume, πρόεδρο της Porsche, και τον Lutz Meschke, ο αντιπρόεδρος και CFO της εταιρείας.

Με την ίδρυση της νέας εταιρείας, ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος της Bugatti από την αρχή του 2018, θα μεταφερθεί εσωτερικά, στον ρόλο του CEO της Lamborghini, επικεντρώνοντας όλη την προσοχή του στην Ιταλική μάρκα.

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ηγούμαι αυτής της νέας εταιρείας, ως CEO, και αναμφίβολα, σηματοδοτεί την αρχή μίας επιτυχημένης, επαναστατικής και συναρπαστικής πορείας. Ανυπομονώ να δω την επίδραση της Bugatti Rimac στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς θα αναπτύξουμε καινοτόμα hypercars και τεχνολογίες. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν καλύτερο συνδυασμόο για νέα, εντυπωσιακά project" δήλωσε ο Mate Rimac.

To 45% της Bugatti Rimac ανήκει στην Porsche, η οποία στην νέα εταιρεία, θα έχει τον ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη. Η Rimac ελέγχει το 55% της εταιρείας, ενώ και οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και ως ανεξάρτητες μάρκες στο Zagreb (Rimac) και στο Molsheim (Bugatti).

Διαβάστε επίσης:

Bugatti – Rimac: Τα αντίθετα έλκονται

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο