ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Toyota: Νέα κορυφαία έκδοση GR Corolla με 300 ίππους

toyota-nea-koryfaia-ekdosi-gr-corolla-me-300-ippous-634000

H Toyota επαναφέρει τις σπορ εκδόσεις στη γκάμα Corolla.

Μετά την δημιουργία της ισχυρής έκδοσης GR Yaris με τους 261 ίππους, η εταιρεία έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης GR Corolla. Το hot hatch της ιαπωνικής εταιρείας εξελίχθηκε in house από την αγωνιστική ομάδα Toyota Gazoo Racing Team και βασίζεται στην γνώριμη πλατφόρμα GA-C που μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα τετρακίνησης GR-Four (AWD).

Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη ενώ ο διάκοσμος απαρτίζεται από δέρμα και συνθετικά υλικά. Υπάρχει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης αλλά και διασύνδεσης. Στους νεωτερισμούς του μοντέλου συγκαταλέγεται και η νέα οθόνη αφής 12,3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων.

Η κορυφαία έκδοση της σειράς Corolla εφοδιάζεται με τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα Turbo βενζίνης 1,6 λίτρων της Toyota (κωδική ονομασία G16-E) που υπάρχει και στο μοντέλο GR Yaris, μόνο που εδώ η απόδοση έχει ανέβει στους 300 ίππους με σημαντικές αλλαγές στο σύστημα εξαγωγής.

Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων ενώ το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει τρεις επιλογές κατανομής της ροπής μεταξύ των δύο αξόνων τροχών: Κανονική (60:40), Σπορ (30:70) και Αγωνιστική (50:50). Μάλιστα θα υπάρξει και μια ειδική έκδοση, εκτός της «βασικής» Core Grade με την ονομασία Circuit Edition που θα διαθέτει τόσο εμπρός όσο και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης (LSD) για καλύτερη πρόσφυση στις στροφές. O συγκεκριμένος εξοπλισμός διατίθεται και ως έξτρα στην βασική έκδοση με την ονομασία «Performance Package».

Στον τομέα των αναρτήσεων έχουν χρησιμοποιηθεί γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω με πολλαπλή συνδεσμολογία ενώ τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Sport 4 διαστάσεων 235/40 που εφαρμόζονται σε ζάντες ελαφρού κράματος 15 ακτίνων διαμέτρου 18 ιντσών. Από την άλλη το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει μεγάλους δίσκους σε όλους τους τροχούς με δαγκάνες 4 εμβόλων μπροστά και 2 εμβόλων πίσω.

Η κατασκευή των κορυφαίων εκδόσεων της σειράς Corolla θα γίνεται στην Ιαπωνία ενώ η κυκλοφορία τους στις διεθνείς αγορές αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο