ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για το πρωτότυπο VW ID.X Performance με τους 558 ίππους

apokalyptiria-gia-to-prototypo-vw-id-x-performance-me-tous-558-ippous-684860

Το VW ID.X Performance είναι μια αμιγώς ηλεκτρική σπορ λιμουζίνα με κίνηση στους 4 τροχούς, σπορ ανάρτηση και δυναμική εμφάνιση.

Το πρωτότυπο VW ID.X Performance παρουσιάστηκε στο ID. Treffen στο Λοκάρνο μεταξύ 8 και 9 Σεπτεμβρίου και η δυναμική του εμφάνιση επιδεικνύεται μέσω των σπορ χαρακτηριστικών του. Η αμιγώς ηλεκτρική λιμουζίνα της VW διαθέτει διαχωριστή και διαχύτη από ανθρακονήματα, ενώ το αυτοκίνητο έχει έρθει πιο κοντά στον δρόμο και η σπορ ανάρτηση με τα σκληρά της ελατήρια εγγυώνται για άμεση απόκριση του αυτοκινήτου στις «διαταγές» του οδηγού, σε συνδυασμό με τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και τα ελαστικά επιδόσεων διαστάσεων 265 χλστ.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί το αεροτομή από ανθρακονήματα, η οποία συμβάλει στο σπορ look, παρέχοντας παράλληλα την απαραίτητη κάθετη δύναμη. Παράλληλα, στο εσωτερικό του βρίσκουμε καθίσματα bucket, επίσης από ανθρακονήματα, τα οποία παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες οδήγησης, ενώ οι κόκκινες πινελιές τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Αλλά τι θα ήταν μια σπορ λιμουζίνα δίχως την απαραίτητη δύναμη; Η VW φρόντισε να «προικίσει» το ID.X Performance και σε αυτόν τον τομέα, με τη χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, ανεβάζοντας την συνολική του ισχύ στους 558 ίππους. Η ροπή ελέγχεται από την λειτουργία Vehicle Dynamics Manager, η οποία ρυθμίζεται μέσω μιας ξεχωριστής οθόνης 17 εκ. στην κεντρική κονσόλα και ελέγχει τη λειτουργία του διαφορικού του πίσω άξονα.

«Ο Andreas Reckewerth και η ομάδα μηχανικών του έχουν μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες του οχήματος, συνδυάζοντας τις σπορ επιδόσεις με τις κομψές γραμμές μιας λιμουζίνας», είπε η Maria Soni Reissfelder, Επικεφαλής Marketing & Sales Volkswagen ID.

Από την πλευρά του, ο Andreas Reckewerth, Επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας MEB, δήλωσε πως «Η πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive) προσφέρει πολλές δυνατότητες προσέγγισης της ανάπτυξης οχημάτων με μεγάλη δημιουργικότητα. Ήταν σαφές για εμάς ότι θέλαμε να βασίσουμε το νέο μας εκθεσιακό αυτοκίνητο στο ID.7 και ότι θα επικεντρωνόμασταν στη βελτίωση της απόδοσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δείξουμε τι είναι δυνατό».

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο