ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μήπως το νέο Kia K3 να είναι το επόμενο Rio;

mipos-to-neo-kia-k3-na-einai-to-epomeno-rio-679898

Η Kia δημοσίευσε μια μοναδική εικόνα teaser που απεικονίζει το νέο K3, που πρόκειται να παρουσιάσει στις 8 Αυγούστου στην Πόλη του Μεξικού, στις 20:00 τοπική ώρα.

Σε περίπτωση που το όνομα “K3” δεν σας φαίνεται γνώριμο, να σας ενημερώσουμε πως έτσι είναι γνωστό το Forte / Cerato σε ορισμένες αγορές. Ωστόσο, και εδώ είναι που η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον, ακούμε σε αναφορές πως το K3 του 2024 δεν θα είναι άμεσος αντικαταστάτης του προγενέστερου μοντέλου, αλλά μάλλον ο επόμενος διάδοχος του μικρότερου Rio Sedan.

Από τα δύο μοντέλα, η λογική λέει ότι το Rio θα είναι το πρώτο που θα ανανεωθεί, δεδομένου ότι το μοντέλο τέταρτης γενιάς κυκλοφορεί από το 2016, ενώ η τρίτη γενιά K3 / Forte / Cerato κυκλοφόρησε το 2018. Τον Μάρτιο του 2023 δημοσιεύθηκαν κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, με ένα έντονα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του τετράθυρου Rio.

Τον περασμένο Απρίλιο η Kia επιβεβαίωσε πως εντός του 2023 αναμένεται να παρουσιαστεί και το καινούριο Rio. Ανέφερε επίσης πως  η παραγωγή έχει χρονολογηθεί να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2023 στο Μεξικό και, δεδομένου ότι το ντεμπούτο του θα γίνει στην Πόλη του Μεξικού, όπως όλα φανερώνουν αυτό το νέο K3 θα είναι το Rio.

Η Kia μοιράστηκε την παραπάνω εικόνα teaser στον παγκόσμιο ιστότοπο των μέσων ενημέρωσης της, η οποία ίσως υποδηλώνει πως το K3 θα χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως στο μέλλον. Αυτή η επίσημη προεπισκόπηση ωστόσο εγείρει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, αλλά ότι και αν συμβεί, χαιρόμαστε που η νοτιοκορεάτικη μάρκα εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να πουλά και μικρότερης κατηγορίας αυτοκίνητα αντί να είναι επικεντρωμένη μόνο στα SUV.

Ωστόσο, οι αγορές στην Ευρώπη ενδέχεται να μην αποκτήσουν  αυτό το νέο μοντέλο. Σε μία έκθεση  που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό Autocar, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά πως το Rio δεν θα διατίθεται στην γηραιά ήπειρο, καθώς το Stonic αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως ο έμμεσος αντικαταστάτης.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο