AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Αναγνώστες του Quattroruote ψήφισαν το Volvo XC40 ως το «Νέο αυτοκίνητο της Χρονιάς»

anagnostes-tou-quattroruote-psifisan-to-volvo-xc40-os-to-neo-aftokinito-tis-chronias-365288

Καταλαμβάνοντας ποσοστό 12,3% των ψήφων, το Volvo XC40 βραβεύθηκε ως το «Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» από τους αναγνώστες του Quattroruote, οι οποίοι εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους μέσω ψηφοφορίας στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό ψήφων 10,5% βρέθηκε η σειρά 3 της BMW ενώ η πρώτη τριάδα έκλεισε με Suzuki Jimny (ποσοστό 10,2% των ψήφων). Αξίζει να σημειωθεί πως η Volvo έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ πέρυσι το μοντέλο που βραβεύθηκε ήταν η Alfa Romeo Stelvio.

Ο αριθμός των αυτοκινήτων που ανταγωνίστηκαν για το βραβείο του 2019 ήταν διευρυμένος. Εκτός από τους τρεις νικητές υπήρχαν επίσης τα Audi Q3, Jeep Wrangler, Peugeot 508, Jaguar E-Pace, Mercedes A-Class, Ford Focus, Volkswagen T-Cross, Hyundai Kona, DS3 Crossback, Skoda Karoq, Kia Ceed και Seat Tarraco.

Ο Michele Crisci πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Italia παραλαμβάνει από τους δημοσιογράφους του Quattroruote Fabio Sciarra και Matteo Valenti, το βραβείο για το Volvo XC40

Τα αριστεία για το «Νέο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» ξεκίνησαν το 2000 καθώς το ιταλικό περιοδικό Quattroruote αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να αναδείξει το πιο σημαντικό μοντέλο που παρουσιάστηκε τους δώδεκα προηγούμενους μήνες της χρονιάς. Σε εκείνη την ψηφοφορία ανεδείχθη το Audi TT Roadster, που κέρδισε στο νήμα τα Lancia Lybra και Toyota Yaris. Έκτοτε, σχεδόν αποκλειστικά ιταλικά και γερμανικά αυτοκίνητα έχουν ξεχωρίσει, με σπάνιες εξαιρέσεις.

• Alfa Romeo 147 (2001)

• Fiat Stilo (2002)

• Citroën C3 (2003)

• Fiat Panda (2004)

• BMW Σειρά 1 (2005)

• Fiat Punto (2006)

• Audi Q7 (2007)

• Fiat 500 (2008)

• Alfa Romeo MiTo (2009)

• BMW X1 (2010)

• Alfa Romeo Giulietta (2011)

• Range Rover Evoque (2012)

• Fiat 500 L (2013)

• Maserati Ghibli (2014)

• Jeep Renegade (2015)

• Fiat 500X (2016)

• Alfa Romeo Giulia (2017)

• Alfa Romeo Stelvio (2018)

Απονομή βραβείου Gianni Mazzocchi 

Κάθε χρόνο το περιοδικό Quattroruote απονέμει το βραβείο Gianni Mazzocchi σε έναν άνθρωπο που με το έργο του εισήγαγε σημαντικές καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και εν γένει στην αυτοκίνηση. Για εφέτος το βραβείο Gianni Mazzocchi 2019 απονεμήθηκε στον Peter-Frans Pauwels συνιδρυτή της εταιρείας TomTom που  πρωταγωνιστεί στον κλάδο των οδικών χαρτογραφήσεων και των συστημάτων πλοήγησης. Ο Peter-Frans Pauwels είναι Ολλανδός, γεννημένος το 1965 και το 1991 ίδρυσε μαζί με τον Pieter Geelen, τον Harold Goddijn και τον Corinne Vigreux την εταιρεία TomTom.

Ο Peter-Frans Pauwels της TomTom παραλαμβάνει το βραβείο Gianni Mazzocchi από την κόρη του ιδρυτή του Quattroruote κα Giovanna Mazzocchi Bordone, πρόεδρο της Editoriale Domus

H βράβευση του Peter-Frans Pauwels βασίστηκε στο έργο της εταιρείας του στον τομέα της ανάπτυξης ενός καταναλωτικού ηλεκτρονικού προϊόντος που έκανε τη διαφορά στην εξέλιξη και τη βελτίωση της παγκόσμιας κινητικότητας, για πρώτη φορά. Μίας λειτουργικής συσκευής πλοήγησης που έγινε προσβάσιμη σε εκατομμύρια οδηγούς.

Τα τελευταία χρόνια το βραβείο Gianni Mazzocchi απονεμήθηκε στον Giorgetto Giugiaro (2013), στον Takeshi Uchiyamada (2014), στον Lotta Jakobsson (2015), στον Luca Cordero di Montezemolo ), στον Giampaolo Dallara (2017) και στον Osamu Suzuki (2018).

Αριστείο τεχνολογίας Q Global Tech Award 2019

Για δεύτερη χρονιά ο όμιλος Quattroruote διενήργησε ψηφοφορία για την σημαντικότερη τεχνολογική καινοτομία της χρονιάς 2019 (Q Global Tech Award 2019) μεταξύ του δικτύου συνεργατών του που εκτός από την ελληνική έκδοση του Quattroruote περιλαμβάνει και άλλες δώδεκα εκδόσεις διεθνώς που συνεργάζονται με τον ιταλικό όμιλο Media.

Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στο infotainment σύστημα Mbux της MercedesBenz. Μία διαδραστική τεχνολογία μεταξύ ανθρώπου-αυτοκινήτου που εξυπηρετείται από δύο μεγάλες οθόνες κατά μήκος του ταμπλό, με αναγνώριση φωνής και δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το σύστημα. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα που έχει ξεχωρίσει για την ευκολία χρήσης του και την διαισθητικότητα των λειτουργιών του.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: Sofia Bordone,
διευθύνουσα σύμβουλος της Editoriale Domus, Radek Jelinek πρόεδρος και
διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Italia (παρέλαβε το βραβείο), Gian Luca
Pellegrini, διευθυντής του ιταλικού Quattroruote, Φώτης Ραΐσης, διευθυντής της
ελληνικής έκδοσης Quattroruote και ο Razvan Magureanu, διευθυντής έκδοσης του
ρουμάνικου περιοδικού AutoExpert, κατά την τελετή βράβευσης της καλύτερης
τεχνολογίας για το 2019
car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο