MOTOTYPOS

Yamaha R6 RACE και R6 GYTR 2022, δύο μοτοσυκλέτες αποκλειστικά για πίστα

yamaha-r6-race-kai-r6-gytr-2022-dyo-motosykletes-apokleistika-gia-pista-627733

Από την εποχή της ίδρυσης της, το 1955, η Yamaha συμμετέχει σε αγώνες και έχει κατακτήσει πολλά παγκόσμια και σχεδόν αμέτρητα εθνικά πρωταθλήματα.

Το 2021 ήταν άλλη μια καλή χρονιά για την εταιρία από το Iwata με την κατάκτηση του τίτλου στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP με αναβάτη τον Fabio Quartararo, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  WorldSBK με τον Toprak Razgatlioglu και για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα WorldSSP 2021 με την Yamaha R6 και αναβάτη τον Dominique Aegerter. Για το 2022, η Yamaha θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ομάδες Supersport και όλους τους αναβάτες με την παραγωγή της R6 RACE και της R6 GYTR, δύο κορυφαίων μοτοσυκλετών αποκλειστικά για πίστα.

R6 RACE 

Οι αγωνιστικές προδιαγραφές της R6 Race περιλαμβάνουν τον τετρακύλινδρο κινητήρα 599 κ. εκ. υψηλών επιδόσεων με ελαφριά σφυρήλατα έμβολα, βαλβίδες τιτανίου και σχέση συμπίεσης 13,1:1. Επίσης, με Ηλεκτρονική Εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), Ηλεκτρονικό Γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), μονόδρομο συμπλέκτη, κιβώτιο 6 ταχυτήτων με κοντές σχέσεις και Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων QSS για ανεβάσματα με τέρμα το γκάζι, η R6 έχει κατασκευαστεί για χρήση μέσα στην πίστα από αναβάτες κάθε επιπέδου.

Το πλαίσιο αλουμινίου είναι Deltabox και συνδυάζεται με υποπλαίσιο μαγνησίου και αλουμινένιο ρεζερβουάρ, το μπροστινό USD σύστημα είναι ένα τύπου R1 πλήρως ρυθμιζόμενο KYB 43 χλστ., το πίσω αμορτισέρ της KYB είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο. Οι δαγκάνες του μπροστινού φρένου έχουν ακτινική στήριξη και πιάνουν σε δυο δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. 'Όλα τα παραπάνω σίγουρα συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση του χρόνου των γύρων.

Η R6 Race 2022 θα είναι διαθέσιμη στο χρωματισμό Tech Black μόνο σε έκδοση για χρήση πίστα από τους τους συμμετέχοντες σε track day αλλά και τους αναβάτες αγώνων που θέλουν ένα βασικό μοντέλο. Η ειδική αυτή μοτοσυκλέτα δεν έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο και δεν είναι εξοπλισμένη με τα απαραίτητα για χρήση στο δρόμο, όπως ο προβολέας, τα φώτα, οι καθρέφτες, η κόρνα, η βάση πινακίδας κυκλοφορίας, η σέλα και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το βάρος και μεγιστοποιείται η απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Οι παραδόσεις της R6 Race θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022.

R6 GYTR: Η απόλυτη αγωνιστική Supersport μοτοσυκλέτα

Η R6 GYTR, που έχει σαν βάση την R6 Race, είναι εξοπλισμένη με μια σειρά Γνήσιων Ανταλλακτικών Απόδοσης GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) υψηλών επιδόσεων, όπως η προγραμματιζόμενη Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου ECU Superstock με αγωνιστική πλεξούδα και έξοδο στην καλωδίωση που επιτρέπει στον αναβάτη να επέμβει για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του κινητήρα.

Η αγωνιστική εξάτμισης της Akrapovič από τιτάνιο ενισχύει τις επιδόσεις παράγοντας θόρυβο κάτω από τα 100 Db, το όριο της SSP είναι στα 107 Db. Η τελική μετάδοση γίνεται με μια ειδική αλυσίδα 520 και ελαφριά αγωνιστικά γρανάζια, Τα σωληνάκια των φρένων είναι υψηλής πίεσης με κάλυμμα από πλέγμα ανοξείδωτου χάλυβα, για βελτιωμένη απόδοση και αίσθηση. Το προγραμμα του ABS της GYTR επιτρέπει την αφαίρεση της μονάδας του για μείωση του βάρους. Επιπλέον, η αγωνιστική σέλα GYTR και τα πλήρως ρυθμιζόμενα billet πίσω μαρσπιέ αναβάτη προσφέρουν μια αγωνιστική θέση οδήγησης, προαιρετικά υπάρχει και κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής της σειρά αλλαγής ταχυτήτων. Επίσης υπάρχει ειδική τάπα καυσίμου GYTR που ανοίγει χωρίς κλειδί.

Η R6 GYTR φοράει ένα ελαφρύ αγωνιστικό φέρινγκ από ενισχυμένο με ίνες άνθρακα fiberglass, που είναι περασμένο μόνο με λευκό αστάρι έτοιμο για βάψιμο στα αγωνιστικά χρώματα και λογότυπα κάθε ομάδας ή αναβάτη.  Στα υποχρεωτικά από τη FIM εξαρτήματα περιλαμβάνονται το προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου και το προστατευτικό του πίσω γραναζιού.

Το κιτ που συνοδεύει κάθε R6 GYTR περιλαμβάνει, χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 της DID,  σετ γρανάζια εμπρός 15 δόντια / πίσω 46 δόντια, άγκιστρα στήριξης αγωνιστικού διπλού σταντ πίσω τροχού, αγωνιστικό διπλό σταντ πίσω τροχού

Η R6 GYTR θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Yamaha GYTR PRO SHOP, πέντε λειτουργούν ήδη και μέσα στο 2022 το δίκτυο θα επεκταθεί με αρκετά περισσότερα. Τα καταστήματα αυτά είναι επανδρωμένα από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη που ζουν για τους αγώνες και συμμετέχουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, αυτά τα ειδικά καταστήματα βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία Αγώνων Ταχύτητας της Yamaha που είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων WorldSBK, WorldSSP και EWC.

Οι παραδόσεις της R6 GYTR στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2022.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο