ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θα μπορούσε αυτό να είναι το επόμενο Mazda MX-5;

tha-borouse-afto-na-einai-to-epomeno-mazda-mx-5-687668

Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το MX-5 επόμενης γενιάς, το concept φαίνεται να υλοποιεί τα σχέδια της Mazda.

Η Mazda αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Japan Mobility Show 2023 στο Τόκιο και φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο αποκορύφωμα του περιπτέρου τους που θα είναι το MX-5, συμπεριλαμβανομένου και του προσφάτως ανανεωμένου μοντέλου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς υπάρχει επίσης ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που μοιράζεται μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το περσινό Mazda Vision Concept που ήταν αποκλειστικά ψηφιακό. Ξεκινώντας με το πρωτότυπο που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, το σκοτεινό teaser αποκαλύπτει τα πίσω φώτα LED, το φωτισμένο έμβλημα της Mazda και το φως φρένων του διαχύτη, όπως στη F1. Η Mazda δήλωσε ότι σχεδιάστηκε για να «συμβολίσει το θέμα της έκθεσης», καθιστώντας προφανές ότι εξετάζει ένα όχημα που σχετίζεται με το MX-5. Το μοντέλο θα μπορούσε να είναι είτε μια εξελιγμένη έκδοση ή, πιο πιθανό, μια φυσική υλοποίηση του Vision Concept με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η τελευταία ενημέρωση για το Mazda MX-5 τέταρτης γενιάς, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα με επανασχεδιασμένες μονάδες φωτισμού LED, νέο σύστημα ψυχαγωγίας, πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μικρή αύξηση ισχύος, θα παρουσιαστεί επίσης στην έκθεση. Παράλληλα με το αυτοκίνητο παραγωγής, η Mazda θα διαθέτει το MX-5 SeDV, ειδικά σχεδιασμένο για οδηγούς με αναπηρία, ένα παράδειγμα της πρώτης γενιάς MX-5 και ένα μοντέλο κλίμακας 2/3 του τρέχοντος μοντέλου σχεδιασμένο για παιδιά. Άλλα εκθέματα θα περιλαμβάνουν το Mazda2 Bio Concept που προέρχεται από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό , το οποίο λειτουργεί με καύσιμο βιοντίζελ επόμενης γενιάς.

Τέλος, η Mazda θα συμμετάσχει επίσης σε έναν εκπαιδευτικό χώρο ψυχαγωγίας που προσφέρει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να βιώσουν δραστηριότητες σε ένα προσομοιωμένο εργοστάσιο της Mazda,  δίνοντάς τους μια γεύση του πώς λειτουργεί η παραγωγής αυτοκινήτων.

Το Japan Mobility Show 2023 πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο Tokyo Big Sight στις 28 Οκτωβρίου, με μια ημέρα τύπου προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου, όπου θα ρίξουμε μια πρώτη ματιά στην εκδήλωση.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο