ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πως θα πλύνετε το αυτοκίνητό σας μετά την αφρικανική σκόνη;

pos-tha-plynete-to-aftokinito-sas-meta-tin-afrikaniki-skoni-712144

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητο σας θα καθαριστεί σωστά μετά από την αφρικανική σκόνη.

1. Ξεπλύνετε το αυτοκίνητο με νερό

Το πρώτο βήμα για να αφαιρέσετε την αφρικανική σκόνη είναι να ξεπλύνετε καλά με νερό, προτού ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα αφαιρέσετε τη βρωμιά και την άμμο από την επιφάνεια του αυτοκινήτου, χωρίς να καταπονήσετε το χρώμα.

Φροντίστε να κατευθύνετε τη ροή του νερού προς τα κάτω.

2. Πλύνετε με σαπουνόνερο

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό αφρό καθαρισμού αυτοκινήτου ή γεμίστε έναν κουβά με ζεστό σαπουνόνερο. Απλώστε το σαπουνόνερο σε όλη την επιφάνεια του αυτοκινήτου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου έχει συσσωρευτεί άμμος και σκόνη. Αυτές οι περιοχές θα απαιτήσουν παραπάνω προσοχή για να καθαριστούν.

Αφήστε το αυτοκίνητο για λίγα λεπτά στο σαπουνόνερο πριν το ξεπλύνετε.​

3. Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Μόλις ολοκληρώσετε το πλύσιμο και τον καθαρισμό του αυτοκινήτου, ξεπλύνετε το καλά με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή αφρού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μικροϊνών ή σαμουά για να στεγνώσετε το αυτοκίνητο, καθώς αυτά τα υλικά είναι απαλά με το χρώμα και δεν θα γρατσουνίζουν το βερνίκι.

4. Προστατέψτε το χρώμα με κερί ή σφραγιστικό

Αφού το αυτοκίνητο πλυθεί και στεγνώσει καλά, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε μια στρώση κεριού ή στεγανωτικού για να προστατέψετε το χρώμα από μελλοντικές ζημιές.

Το κερί ή το στεγανωτικό θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός “φίλμ” μεταξύ του χρώματος και της σκόνης, καθιστώντας ευκολότερο τον καθαρισμό του αυτοκινήτου στο μέλλον.

Όλες οι ειδήσεις

Η Pagani στο Motor Valley Fest 2024

Πρεμιέρα για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Aceman

Η Lamborghini Urus στα -υβριδικά- χνάρια της Revuelto

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο