ΔΟΚΙΜΕΣ

Suzuki Swace Hybrid : Ένα Station Wagon με εξωτερική βοήθεια

suzuki-swace-hybrid-ena-station-wagon-me-exoteriki-voitheia-636970

Η Suzuki, στα πλαίσια της συνεργασίας της με άλλες Ιαπωνικές μάρκες αυτοκινήτων, συνεργάστηκε με την Toyota και έβαλε το σήμα της πάνω στο Toyota Corolla Sports Hybrid, αφού έκανε μερικές αισθητικές αλλαγές στο εμπρός μέρος του μοντέλου. Την εποχή των crossover και SUV η Suzuki παρουσιάζει ένα πρακτικό και αποδοτικό μοντέλο με αμάξωμα που τελευταία δεν προτιμάται όσο του αξίζει.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι αρκετά οικεία, κυρίως εξ αιτίας της συγγένειας του με την δημοφιλή Toyota Corolla. Η κυψελωτή μάσκα δίνει ένα σπορ στοιχείο ενώ τα ιδιαίτερα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι μια μοντέρνα πινελιά για το Swace. Και παρά το μήκος των 4,65 το αμάξωμα δείχνει ισορροπημένο και κομψό.

Άνετο και ποιοτικό εσωτερικό

Με εμφανή τη συγγενική σχέση του με την Corolla, το Swace είναι ευρύχωρο και ποιοτικό. Ο πίνακας των οργάνων συνδυάζει τα αναλογικά όργανα με μια οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, ενώ δεν λείπει φυσικά και μια μεγάλη οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τοποθετημένη ψηλά στο κέντρο του ταμπλό.

Τα καθίσματα και το τιμόνι είναι θερμαινόμενα, κάτι που δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής και άνεσης τον χειμώνα. Και ενώ ο χώρος των αποσκευών είναι από 596 έως 1.606 λίτρα, ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων, οι αποθηκευτικού χώροι για τα προσωπικά αντικείμενα του οδηγού, ίσως μπορούσαν να είναι περισσότεροι.

Υβριδική καρδιά

Με το υβριδικό σύστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων και 98 ίππων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα άλλων 72 ίππων. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μόνο στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου e-CVT, το οποίο κρατά χαμηλά τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση, η οποία είναι 4,4-5,1 λίτρα/100 χλμ. Το μοντέλο προσφέρει επιλογή μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης : Normal, Eco και Sport ενώ χρειάζεται 11,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 χλμ./ώρα.

Όσο οδηγούμε ήπια και με μικρές ταχύτητες λειτουργεί αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ αν βυθίσουμε το πόδι μας στο πεντάλ του γκαζιού, ο βενζινοκινητήρας τίθεται πολύ ομαλά σε λειτουργία καλύπτοντας τις ανάγκες (ή επιθυμίες) μας. Επιπλέον υπάρχει η επιλογή της αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για μικρές διαδρομές.

Ασφάλεια Ιαπωνικού επιπέδου

Φορτωμένο με τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, το Swace διαθέτει μεταξύ άλλων σύστημα αυτόματης πέδησης, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, προσαρμοζόμενο Cruise Control, συστήματα προειδοποίησης και αποφυγής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείο, σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, «κουρτίνες» και γονάτων οδηγού, καθώς και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Η τιμή του Swace αρχίζει από τις 25.480 ευρώ και καλύπτεται από 5ετή εγγύηση και Οδική βοήθεια.

car-prices
google-news
ad-banner

Περισσότερα Βίντεο